RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sony setter ned prisen

(Sony)
Sist oppdatert:
Microsoft er sikre på at konkurrenten kutter prisen på Playstation 3.

(Spillmagasinet): Microsoftsjef Aaron Greenberg forventer at Sony snart vil kutte prisen på spillmaskinen Playstation 3.

- Ærlig talt er vi overrasket over at det tar så lang tid. Jeg hadde regnet med at de ville gjøre noe med prisen heller før enn senere, sier Greenberg i et intervju med Edge.

En rapport fra analyseselskapet iSuppli viser at produksjons- kostnadene for Playstation 3 har sunket med 35 prosent siden sommeren 2007, og dette kan gjøre det mulig for selskapet å senke utsalgsprisen.

Taper 350 kr per konsoll

Sony taper fremdeles penger hver gang de selger en konsoll. Ifølge iSuppli koster det nå rundt 450 dollar å produsere en maskin som i dag selges for 400 dollar, før et eventuelt priskutt. Det tilsvarer drøye 350 kroner etter dagens dollarkurs. Analytikerne mener imidlertid at Sony er på god vei for å kunne tjene penger på maskinvaresalget.

- Med den nye generasjonen av PS3-maskiner har Sony kommet nærmere å gå i null på salget av Playstation 3, sier sjefanalytiker Andrew Rassweiler i iSuppli til Gamespot.

Rassweiler regner med at Sony når målet innen utgangen av 2009.

- Økte salget med 130 prosent

Både Sony og Microsoft rapporterte om en kraftig økning i salget av PS3 og Xbox 360 før jul. Til CNet forteller salgssjef Ian Jackson at salget gikk opp 130 prosent for Sonys konsoll i USA.

- Totalt i 2008 ser vi en salgsøkning på 40 prosent for Playstation 3. Vi regner med at drivkraften vil fortsette i 2009, sier Jackson.

Ifølge tall fra CNet gikk PS3-salget ned med litt over 18 prosent i november 2008 sammenlignet med året før. Sony forklarer det med at salget i november 2007 var uvanlig sterkt på grunn av priskuttet på modellen med harddisk på 40 gigabyte.

I samme periode gikk salget av Xbox 360 opp med snaue ni prosent, mens salget av Wii økte med svimlende 108 prosent.

28 millioner solgte Xbox 360

Til LA Times forteller Aaron Greenberg at 2008 har vært det beste året noensinne for Xbox til tross for den verdensomspennende finanskrisen.

På verdensbasis skal nå salget av Xbox 360 ha nådd 28 millioner. Til sammenligning er det solgt rundt 20 millioner PS3-konsoller og Greenberg hevder at Microsoft har økte ledelsen med tre millioner solgte konsoller sammenlignet med sist kvartal.

Åtte millioner av 360-maskinene er solgt i Europa. Tallet for Playstation i samme område skal være rundt syv millioner.

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere