*Nettavisen* Nyheter.

- Sørland er ubrukelig

- Unnskyld meg, men hun er jo ikke mye fotogen, stakkars, sier Eivor Øvrebø i Team Modeller. Sørland selv blåser av kritikken. Si din mening.

02.03.05 11:26

(SIDE2): Flere aktører i motebransjen reagerer nå på Kathrine Sørland som programleder i TV 3s «Top Model 2005».

- Det er ikke hvem som helst som kan kalle seg toppmodell og Sørland når dessverre ikke opp, sier daglig leder i Team Modeller, Eivor Øvrebø, til side2.no.

Hun påpeker at Annette Stai, Carmen Hillestad og Sunniva Stordahl er de eneste norske modellene som kan regnes som toppmodeller. De har gjort motereportasjer i amerikanske, franske og italienske Vogue.

I tillegg har de gjort store kampanjer og gått visninger for toppdesignere som for eksempel Dior, Jil Sander og Prada. Dette er norske jenter som har en lang internasjonal karierre bak seg og ville derfor hatt et større grunnlag for å besitte en slik jobb, mener Øvrebø.

- Sørland har ikke gjort noe i den klassen og det er rett og slett ille, fortsetter Øvrebø.

Hva mener du? Si din mening

Villeder
Team Modellers leder synes media fører folk bak lyset når Sørland omtales som toppmodell. Det er et lite marked i Norge og for å være toppmodell må en være på et helt annet nivå.

Også andre aktører Side2 har snakket med, som ikke vil stå frem offentlig, mener Sørland ikke er på dette nivået.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Men norske jenter avbryter ofte karrieren tidlig fordi de blir presset av venner og familie til å dra hjem og studere, forklarer modellmammaen.

Miss vs modell
En miss er ifølge Øvrebø en pen og nydelig jente som ser bortimot perfekt ut. Men de egner seg ikke som fashion-modeller fordi bilder av dem blir helt døde. Derfor blir de aldri fotomodeller.

Men det finnes selvsagt unntak, Mona Grudt er en miss utenom det vanlige. Det er også Inger Lise Ebeltoft og Stine Pedersen, som begge var med i Frøken Norge og fikk fortsette som fashion-modeller.

Sørland har gjort mange cover på norske magasiner den siste tiden, men det imponerer ikke Øvrebø.

- Unnskyld meg, men hun er jo ikke mye fotogen, stakkars, klager Øvrebø.

Kun Kathrine
TV3 forstår ikke kritikken fra motebransjen.

- Vi vurderte aldri noen annen til programlederjobben i «Top Model 2005». Det ble gjort en generell vurdering av Kathrine Sørlands programlederegenskaper. Og for oss var det ikke noe krav at programlederen skulle ha en lang internasjonal modellkarierre bak seg. Men Sørland har jo jobbet som modell her hjemme og i utlandet. Det gir henne erfaring fra bransjen i tillegg til erfaringen fra TV3. Hun har jo dessuten med seg tre andre i panelet i hvert program som alle har utstrakt erfaring internasjonalt, sier informasjonskonsulent i TV3 Ida C. Linchausen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

Hun sier videre at TV3 var svært fornøyd med samarbeidet med Sørland etter «Casino» og gjerne ville satse videre på henne. De synes hun er bra på tv og har en god tone med deltagerne i «Top Model 2005».

- Vi skal tross alt lage et TV-program, og da veier programlederegenskapene tyngst. Det er viktigere at hun er en god programleder enn at hun har vært supermodell selv, avslutter Linchausen.

Frøken Norge
Missegeneral Geir Hamnes innrømmer at Sørland ikke har jobbet noe særlig i utlandet foruten en kampanje for B-Young som er et dansk firma. Men hun har gått mange brudevisninger i Norge og jobbet sist under Oslo Fashion Week.

I tillegg har hun gjort de fleste norske motemagasiner.

Lang erfaring
All kritikken plager ikke Kathrine Sørland, som er kjent med at mange i bransjen ikke synes hun har tilstrekkelig kompetanse.

- Jeg har jobbet som modell siden jeg var 15 år og var en tur til Milano da jeg var yngre, men prioriterte å fullføre skolen hjemme. Da jeg var ferdig med det, var jeg blitt for gammel. Jeg kunne jobbet i Paris og gått de store visningene men jeg valgte å ikke gjøre det. Karrieren fikk selvsagt et oppsving her hjemme etter at jeg ble kåret til Miss Norge.

- Jeg har faglig bakgrunn og har vært med i gamet i mange år. Derfor har jeg selvsagt mange synspunkter å komme med. Og i denne settingen trengs det ikke så mye mer, jeg vet jo hva som skjer der ute. Selvfølgelig ble jeg kjempeglad da jeg fikk tilbud om programlederjobben i Í«Top Model» fordi jeg så på det som den perfekte rollen for meg, avslutter Sørland fornøyd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag