- Sov med liket i leiligheten i seks uker

Foto: Poppe, Cornelius (Scanpix)

Mann (37) erkjenner å ha partert liket, men nekter for å ha drept mannen.

25.11.10 10:10

Natt til onsdag tok politiet seg inn i en ettroms leilighet tilknyttet Kirkens Bymisjon i Schandorffsgate 4 i Oslo. Der fant de et partert lik.

Mannen som bodde i leiligheten, ble pågrepet og siktet for overlagt drap.

- Han erkjenner ikke straffskyld for drap, men erkjenner straffskyld for likskjending, sier mannens advokat, Benedict De Vibe, til Nettavisen onsdag kveld.

- Begge var ruset
Advokaten forteller at hans klient hadde besøk av avdøde for seks uker siden, og at de skal ha kranglet. Men at han drepte mannen, det avviser han.

- Han sier de hadde en krangel og en liten slåsskamp, men begge var ruset og til slutt orket de ikke mer og begge la seg. Morgenen etter var gjesten død, sier De Vibe.

Men selv om mannen var død, varslet ikke siktede politiet.

- Da han oppdaget at han var død, gjorde han ikke det kanskje du og jeg ville ha gjort, nemlig å varsle politiet. Men i dette rusmiljøet tenkte han kanskje at en eller annen løsning måtte komme, og så gikk tiden og ukene, sier advokaten.

- Han var livredd
Etter fire uker begynte imidlertid liket å lukte, og han innså at noe måtte gjøres, ifølge De Vibe.

- Til slutt måtte han gjøre noe for å bli kvitt liket. Det begynte å lukte og det var en forferdelig situasjon å ha liket i leiligheten. Men han var livredd for å bli knyttet opp mot handlinger som hadde noe med å ta livet av denne personen å gjøre, sier han, og fortsetter:

- I løpet av de to siste ukene har han da fjernet en del. Hvor han har gjort av det, vil jeg ikke si, men han har gitt politiet opplysninger om det. Han har også gitt alle opplysninger om offeret så politiet helt klart finner ut hvem han er, sier De Vibe.

37-åringen begynte ifølge advokaten å partere liket selv, men ba etter hvert om hjelp fra en annen person.

- Det er antagelig han som har varslet politiet, sier De Vibe til Nettavisen.

- Nå er han er lettet
De Vibe sier at hans klient er lettet over å ha blitt avlørt.

- Han har det både jævlig og bra. Jeg tror det er en lettelse for ham, samtidig som han synes det er forferdelig. Sett fra min side så skjønte han etterhvert at det måtte bli oppdaget. Han levde i sin egen boble som ville eksplodere, sier han.

Advokaten forteller at siktede ikke er dømt tidligere.

- Han er en heroinmisbruker, men forøvrig er han overhodet ikke kjent av politiet for noe som helst, sier De Vibe.

- Men har han noen forklaring på hvordan avdøde døde?

- Han har ingen anelse, og håper obduksjonsrapporten vil gi svar på det, ikke minst når hele liket er samlet, sier han.

To personer er siktet
I tilegg til 37-åringen er en 31 år gammel mann siktet i saken, opplyste politiinspektør ved Vold- og sedelighetsseksjonen, Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse på Politihuset i Oslo onsdag.

Ingen av dem har erkjent forholdet.

Rohde fortalte at den ene av de siktede selv informerte om drapet tirsdag kveld. Han møtte da opp ved sentralvakta ved Sentrum politistasjon og fortalte at det lå en drept mann i leiligheten i Schandorffsgate.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Drap

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag