RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spennende tanker

Sist oppdatert:
Høyres næringspolitiske talsmann, Petter Løvik, synes Sven Arild Andersens tanker om å bygge en norsk finansindustri er spennende – men han vil ikke bruke tvang. Les mer her:
Sven Arild Andersen, som i fjor gikk av som børsdirektør, er ny spaltist hos iMarkedet.no.

I en kommentar oppfordret han til at man burde gjøre det samme med finansindustrien som Norge gjorde med oljeindustrien – sørge for å bygge opp en sterk norsk industri.

Les hele kommentaren her:
Finansplass Oslo?

Petter Løvik, stortingsrepresentant for Høyre og næringspolitisk talsmann, synes Andersens tanker er svært spennende.

- Dette er spennende tanker. Det vil være svært positivt om en kan få bygget opp et sterkere norsk forvaltningsmiljø. Dette vil gi mange positive ringvirkninger både økonomisk og på andre måter, sier Løvik til iMarkedet.no.

Men Løvik vil på stående fot ikke gå inn for Andersens forslag om å pålegge forvaltningsinstitusjoner som skal forvalte oljefondet å etablere seg i Norge.

- Jeg kan ikke på sparket svare på om akkurat å pålegge selskaper å etablere virksomhet i Norge er det beste virkemiddel. Det er mulig at det finnes gulrøtter som kan være like effektive som pålegg, sier Løvik til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere