RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spennende valg

Foto: Åserud, Lise (Scanpix)
Sist oppdatert:
Statsministeren synes det er viktig å gi den gjeve prisen til USA.

Statsministeren sier dette er et overraskende og viktig valg:

- Tildelingen av Nobels fredspris for 2009 til president Barack Obama er et både spennende og framsynt valg. Det er en viktig pris fordi den kan bidra til å virkeliggjøre presidentens visjoner, sier statsminister Jens Stoltenberg.

Les flere politiske reaksjoner her

Han begrunner det slik:

- President Obama har skapt et nytt internasjonalt samarbeidsklima med vekt på dialog og multilateralt samarbeid. Han har strakt ut en hånd for å løse konflikter med fredelig midler, sier statsministeren.

Gjennom sin visjon om en atomvåpenfri verden, har han skapt en ny giv i arbeidet med nedrustning og rustningskontroll.

- Obamas initiativ på klimaområdet har gitt tro på at vi sammen kan løse de store klimautfordringene verden står overfor. Fra norsk side setter vi stor pris på den vekt president Obama legger på FN og andre internasjonale organisasjoner i arbeidet for fred og utvikling i verden, sier Stoltenberg.

- Synes du det er for tidlig at han får prisen?

- Jeg synes det er spennende å gi prisen til en person mens han er i virke. Om han lykkes, gjenstår å se. Prisen er tildelt den som står midt i dette viktige arbeidet og vi håper prisen vil bidra til at han lykkes, sier Stoltenberg på Slottplassen - noen få minutter etter klokken 11.

- Dessuten så står det i Nobels testamente at prisen skal tildeles den som har gjort noe det siste året, og det siste året har Obama gjort mye for å styrke nedrustning og for arbeidet for fred, sier statsministeren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere