RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spesiell prosess rundt Smedvig

Sist oppdatert:
Konsernsjef Tor Olav Trøim og riggselskapet SeaDrill fortsetter arbeidet med å forsøke å skaffe seg 50 prosent av A-aksjene i Smedvig, men er foreløpig ikke i mål. Sjekk Trøims kommentarer og analytikernes syn her
Trøim, med assistanse fra flere meglerhus, har i løpet av nyttårshelgen fortsattt å jobbe med å sette sammen en post på 50 prosent av de stemmeberettigede A-aksjene i riggselskapet Smedvig.

- Vi sier ikke noe før vi har noe klart, det er en litt spesiell prosess. Det går fremover, men man vet ikke svaret før man er der, sier Trøim til iMarkedet.no formiddag.

Meglerhusene med Carnegie i spissen jobber nå mot de andre A-aksjonærene i Smedvig etter at Noble Drilling før jul fikk hånd om 39,5 prosent av A-aksjene etter en budkamp med blant annet Trøim og SeaDrill på posten til Peter T. Smedvig.

Ønsket til Trøim og skipsreder John Fredriksen er å få taket på hele Smedvig, men Trøim åpner også for et foreløpig løsning hvor de kun tar negativ kontroll i likhet med Noble.

- Må dere ha minst 50 prosent ellers blir det ingen ting?

- Nei, det kan også hende at det blir 33 prosent, sier Trøim til iMarkedet.no mandag.

- Har dere snakket med Noble?

- Nei, vi forutsetter i øyeblikket at Noble ikke gjør noe, De jobber sakte. Men kommer Noble med et bud, tas nok luften ut av ballongen, sier Trøim.

Amerikanerne gjentok i romjulen at de fortsatt arbeider med se på alle tilgjengelige alternativer i arbeidet med et bud på resten av Smedvig. De ville fortsatt ikke si noe om når og hvordan et mulig bud vil bli fremsatt.

Overfokusert

Det har fra medier og analytikere vært mye fokus på at SeaDrill trenger et kjøp av Smedvig eller et annet etablert riggselskap for å få tilgang på flere folk med riggerfaring. Trøim mener at dette fokuset begynner å bli overdrevet.

- Vi tror at det fokuset har kommet fordi vi selv påpekte dette tidligere. Vi må ikke glemme at vi har gått fra å operere en enhet for ett år siden til syv for øyeblikket. Vi har stjålet mennesker fra Noble, Global og Diamond. Dette er litt overfokusert, vi har nå 40-45 mennesker og tror vi greit klarer å operere det vi har fremover, sier Trøim til iMarkedet.no.

Overrasket

Flere analytikere iMarkedet.no har vært i kontakt med, sier at de ble litt overrasket over at Fredriksen snudde og ville by på Smedvig likevel. Videre vil de ikke kommentere eller spekulere i en eventuell budkrig før de har fått informert sine kunder.

Analytikerne har tidligere uttalt til iMarkedet.no at de venter at et bud fra Noble vil ligge på samme nivå som det Peder Smedvig fikk, og at de ikke ventet en budkrig etter at Noble sikret seg nesten 40 prosent av Smedvig.

Kristian Falnes i Skagen Fondene sier til iMarkedet.no at han venter at Noble materialiserer de intensjonene de har tidligere skissert. Noble har antydet at de vil inkorporere Smedvig i sin virksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere