RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Spill er som heroin og tenåringsgraviditet

Sist oppdatert:
Spaltist i The Times spyr edder og galle over dataspill.

(Spillmagasinet): I en respons til den mye omtalte Byron-Rapporten spyr forfatter og spaltist i avisen The Times, Giles Whittel, ut edder og galle over spillindustrien.

Innlegget kommer etter at rapporten tvinger ham til å sette seg inn i spill etter ønske fra redaktøren i avisen.

- Jeg hater dataspill, on- eller offline. Jeg hater måten de suger virkelige mennesker inn i en falsk verdenen og holder på dem i tiår av gangen. Jeg hater at jeg føler meg hatefull for å si dette og jeg hater å bli fortalt at jeg må sette meg inn spill før jeg kan dømme dem, for det føles som å måtte sette seg inn i heroin og tenåringsgraviditet før jeg kan dømme det, skriver Whittel.

Whittel skriver at grunnen til at han hater spill så inderlig er at spill, i likhet med heroin og tenåringsgraviditet, er en kolossal sløsing med tid.

Ifølge Tanya Byrons forskning spiller hver tredje tiåring i England dataspill mer en tre timer hver skoledag i uken. Whittel er sjokkert.

- I England, kanskje. I mitt hus, bare etter at jeg er død. Før det ønsker jeg at mine barn skal få en overdose med vind, regn, søle, grus, telt, fjell og svidd bacon. (Ja, og så gjøre leksene sine.) Hvorfor er det plutselig så merkelig?

Du kan lese hele innlegget til Giles Whittel her.

Les flere spillsaker på våre spillsider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere