*Nettavisen* Nyheter.

- Spiller best mot de beste

Edgar Skjervold og 40-50 andre nordmenn skal bryne seg på verdensmesterne Chris Moneymaker og Joe Hachem i en stor poker-turnering i København denne helgen.

Både Joe Hachem og Chris Moneymaker, to av de tre siste årenes verdensmestere i poker, har meldt seg på turneringen som avvikles i København fra torsdag til søndag denne uka.

Mellom 40 og 50 nordmenn er påmeldt, deriblant hele gjengen i The Norsemen.

- Det er veldig morsomt å spille mot etablerte profiler som har vist at de er gode. Da motiveres jeg ekstra til å yte bedre, sier Edgar Skjervold, en av fem spillere The Norsemen og verdensmester i nettpoker 2004.

Spilte med Raymer i fjor
Skjervold var med i den samme turneringen i fjor. Den gang satt han tidvis på samme bord som Greg Raymer, som vant VM i 2004.

- Det var moro, det, men du ser ikke på disse gutta som noe annet enn konkurrenter. Raymer er en god spiller, og spiller vel sånn som de fleste gode, stabile spillere gjør. Det er mulig å spille han ut hvis han gjør enkelte standardting, sier 31-åringen fra Stjørdal til TV 2 Nettavisen.

Torstein Iversen, Sverre Krogh Sundbø, Anders Berg og Frode Fagerli er de øvrige spillerne i The Norsemen. Laget har som mål å få minst én mann på finalebordet i 30.000-kroners-turneringen.

- Vi stiller med hele laget, pluss Rolf (manager Rolf Woods, journ. anm.), i hovedturneringen. Vi må nok på et finalebord for at vi skal bli fornøyd. En mann på finalebordet er målet. Jeg skal i hvert fall inn i premiebiten, så får vi se hvordan det går etter det, sier Skjervold.

Revansjelysten
Selv har han ett finalebord å vise til i EPT-sammenheng det siste året.

- Jeg spilte vel tre eventer i fjor, og klarte ett finalebord (Baden). Jeg må vel si meg fornøyd med finalebordet, men de andre turneringene gikk ikke så bra. Jeg spilte under pari i Dublin, og føler at jeg har litt å revansjere. Jeg har bevisst satset på denne turneringen. Jeg har både trent mentalt og forandret kostholdet, forteller pokerspilleren.

Torstein Iversen viser god form i København før hovedturneringen starter. 34-åringen ladet opp med en andreplass i en side-turnering med 120 spillere onsdag, og innkasserte 66.000 kroner for den plasseringen. Sent onsdag kveld ble han nummer tre i en 5.000 Pot Limit Omaha-turnering og fikk med seg ytterligere 80.000.

Hovedturneringen starter torsdag. Da spiller første pulje. Fredag skal andre pulje i aksjon, og først lørdag starter dag to.

Følg med på TV 2 Nettavisen for flere nyheter fra European Poker Tour denne helgen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.