*Nettavisen* Nyheter.

- Spionfly kan løse Madeleine-gåten

Foto: AP (AP)

Et Nato-spionfly kan ha tatt bilde av kidnapperen.

16.12.13 12:31

Et portugisisk spionfly var på en Nato-øvelse og tok bilder over Algarves kystlinje samme dag Madeleine McCann forsvant sporløst i mai, 2007. Det hevder den britiske militæreksperten Philip Burden overfor den britiske tabloidavisen Daily Express.

Han sier bildene fra Nato-flyene er tydelige nok til å kunne identifisere ansiktene til folk på bakken, og forteller at bildene ble levert til portugisisk politi.

- Nye ledetråder
- Luftfartøyet kan bidra med nye ledetråder i jakten på Madeleine. I løpet av kvelden 3. mai, 2007, dagen Madeleine forsvant fra feriestedet Praia da Luz, tok flyet oversiktsbilder av den strekningen i Algarve, sier Burden til avisen.

- Ifølge min kilde, så ble deler av denne filmen overlevert portugisisk politi etter deres anmodning om informasjon i Madeleines forsvinning, sier han.

Scotland Yard ønsker ikke å kommentere opplysningene om flybildene.

- Lave flyginger
Om det eksisterer gode bilder fra området der Madeleine forsvant, kan dette bidra med viktig informasjon om forsvinningen.

Avisen skriver at spionkameraer er så avanserte at de kan plukke opp registreringsnummeret til en bil, og i noen tilfeller og under svært gode forhold avdekke øyenfargen til en person.

- Jeg ble fortalt at det var en rekke lave flyginger over feriestedet som en del av en omstendelig foto-rekognoseringsøvelse. Til tross for at lyset var i ferd med å forsvinne, så kunne man tydelig se personer og bygninger, sier Burden.

Få dager før hun fylte fire år, forsvant Madeleine McCann fra ferieleiligheten i Portugal der hun lå og sov sammen med sine yngre tvillingsøsken mens foreldrene spiste middag et par hundre meter unna.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.