- Stakk av med 700.000 kroner i skilsmisseoppgjør

27.02.13 09:50

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Under dag to i rettssaken mot en 31 år gammel mann har tre fornærmede fortalt om episoder der tiltalte skal ha lurt dem for store pengesummer.

Les dag 1: Rundlurte syk 83-åring for 400.000 kroner

Totalt skal 31-åringen ha lurt til seg om lag fire millioner kroner fra en rekke personer i perioden 2007 - 2012. Tiltalte nekter straffskyld for alle punktene.

- Fikk 700.000 i kontanter
Idag forklarte faren til en tidligere venn av tiltalte seg. Bakgrunnen er at han hevder å ha blitt lurt for flere millioner kroner, blant annet i forbindelse med et skilsmisseoppgjør.

I perioden mellom høsten og vinteren 2007 skal tiltalte ha forledet den fornærmede faren (75) til å utlevere 700.000 kroner i kontanter. Dette skal ha skjedd ved at tiltalte oppga at han skulle være mellommann i et skilsmisseoppgjør og overlevere pengene som et ledd i oppgjøret. Pengene skal tiltalte har brukt på seg selv.

Både tiltalte og den fornærmede 75-åringen er pakistanske, og ifølge pakistansk tradisjon skal mannen ved skilsmisse «kjøpe ut» kona, noe som ofte foregår via en mellommann, også kalt megler.

- Jeg ble først kontaktet av kameraten min som fortalte at moren ville skille seg fra faren. De trengte en mellommann og ville at jeg skulle være dette, forklarte 31-åringen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

- Stakk av med skilsmissepenger
Avtalen ble at moren skulle kjøpes ut av leiligheten for 700.000 kroner. Disse pengene skal den fornærmede faren ha samlet inn via venner og bekjente for å gi til ekskona som betaling for at han fikk beholde deres felles leilighet. Tiltalte fikk tilgang til disse pengene, men overleverte dem aldri til moren, mener påtalemyndigheten og 75-åringen.

Fornærmede hevder videre at han etter dette ble truet til å ta opp et nytt lån på ytterligere 800.000 kroner. Også disse pengene mener påtalemyndigheten at tiltalte har beholdt selv.

Dette benekter 31-åringen.

- Jeg har aldri truet noen. Det var han selv som ville ta opp lånet på 800.000 i banken, sa 31-åringen, og la til at han var med 75-åringen til banken og hjalp han å få lån.

Videre benektet tiltalte å tatt de 700.000 kronene som 75-åringen skal ha samlet inn via kjente.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Henrik Arneberg

Møller utbetalte 350.000,-
I tillegg til striden om skilsmisseoppgjøret skal tiltalte videre ha lurt den fornærmede faren for flere hundretusener, blant annet ved å forlede han til å leie biler som aldri ble betalt for. Ved flere anledninger skal 31-åringen ha oppgitt fornærmedes personalia og tatt opp store lån i en rekke banker.

Et av de groveste tilfellene fant sted 30. januar 2008. Da skal tiltalte ha oppsøkt Møller Bilfinans AS. Han presenterte seg her som den fornærmedes mannens fullmektige og fikk utbetalt et lån på 350.000 kroner.

I tillegg skal 31-åringen ved flere anledninger ha tatt ut en rekke ulike beløper fra ulike kredittkort som var opprettet i 75-åringens navn.

Det er satt av totalt tre uker til rettsaken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.