RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stakk med kniv i nødverge

GOD NABO: Her er den avdøde 90-åringen avbildet i forbindelse med en artikkel i lokalavisen i 2006.
GOD NABO: Her er den avdøde 90-åringen avbildet i forbindelse med en artikkel i lokalavisen i 2006. Foto: Knut Nilsen
Sist oppdatert:
Kvinnen (34) hevder 90-åringen dro henne i håret, og at han ble knvistukket fordi hun følte seg truet.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Mandag forklarte den 34 år gamle tiltalte seg om det brutale overfallet på Holmlia som førte til at en 90 år gammel mann døde noen dager senere.

- Det kom til et basketak, og en liten rusten kniv lå på et bord. I og med at han drar meg i håret så tar jeg kniven og stikker ham. I nødverge. Jeg føler meg truet og jeg får ikke gå, sa kvinnen i retten.

Offeret ble overfalt i sitt hjem 6. juni 2008, og døde på sykehus tre dager senere. Før mannen døde fortalte han at den 34 år gamle norske kvinnen hadde ringt på til ham og bedt om et glass vann. Deretter hadde han blitt mishandlet på det groveste.

Les også: Vitnemål fra en død mann

Den norske kvinnen er tiltalt for legemsbeskadigelse med døden til følge, og for å ha etterlatt offeret i hjelpeløs tilstand. Mannen døde av infeksjon som følge av stikkskadene.

- Plukket opp på strøket
Den gråtkvalte kvinnen forsøkte mandag å overbevise retten om at den 90 år gamle mannen hadde plukket henne opp på horestrøket i Oslo, og at han hadde forsøkt å voldta henne hjemme på Holmlia. En ganske annen historie enn det mannen selv fortalte før han døde.

- Jeg er 90 år gammel og har ikke vært seksuelt aktiv siden jeg var 70 år, fortalte han til politiet.

I Oslo tingrett hadde hun problemer med å forklare noe om kjøreturen fra Oslo til Holmlia etter at 90-åringen skulle ha plukket ham opp. Til andre vitner i saken har hun forklart at hun ble dratt inn i en bil og overfalt av flere menn på Bislet i Oslo. Til andre igjen at hun ble plukket opp på et kjøpesenter.

Mysterium
Politiet mistenker at kvinnen ble kjørt til Holmlia av en ukjent tredjeperson. 90-åringen sa før han døde at en annen liten kvinne var inne i leiligheten, men dette nekter kvinnen for.

Kvinnen, som opprinnelig kommer fra Vestlandet og som i dag er bosatt nord for Oslo, er trolig ikke kjent på Holmlia sørvest i Oslo.

- Hvordan hun kom seg til Holmlia er et mysterium, og det svaret vil vi trolig aldri få svar på, sier statsadvokat Bjørn Kristensen til Nettavisen i en pause.

Også rettens formann Torstein Hellesnes fant forklaringen om sexkjøp underlig.

- Nå får vi høre på vitneførsel utover, men umiddelbart høres det rart ut at en 90-åring går på strøket. Det kan ikke ha vært en helt annen som brakte deg ut til Holmlia, spurte han

- Nei, svarte kvinnen kontant.

- Kranglet om kondom
Kvinnen hevder 90-åringen ville kjøpe seksuelle tjenester av henne og at de oppstod et basketak da de kom inn i leiligheten.

- Det ble krangel og han rev meg i håret. Han kløp meg, sparket meg i magen, og han slo meg. Det var basketak og vi slo hverandre, fortalte kvinnen.

Til politiet har hun forklart at hun stakk mannen to ganger. At hun knivstakk ham 10 ganger kan hun ikke forstå.

- Jeg trodde det var tre, fire ganger. 10 ganger høres helt sinnssykt ut, sa kvinnen i retten.

- Ville ikke skade
- Jeg hadde ikke ønske om å skade dette mennesket. Jeg har aldri skadd et menneske i mitt liv. Da jeg fikk vite hva som hadde skjedd etterpå fikk jeg sjokk. Han snakker til meg hele veien. Han var aldri bevisstløs da jeg var der, fortalte kvinnen.

Etter det angivelige basketaket, som gikk sterkt utover mannen og som førte til at han ble liggende på gulvet, gjorde kvinnen det mer komfortabelt for ham før hun forlot leiligheten.

- Jeg la en hode og et pledd under hodet hans. Da sa han «nå dør jeg, nå dør jeg». «Du kan ringe politiet nå», sa jeg og gikk.

Ville ikke ringe politiet
Ute av leiligheten løp hun ut i en vei og stoppet en bil. Den da blodige kvinnen fortalte at hun hadde blitt voldtatt, eller forsøkt voldtatt.

- Hun ville ikke at vi skulle tilkalle politi eller ambulanse. Hun ville hjem og stelle seg sa hun, fortalte mannen som oppdaget henne.

En drosje ble tilkalt og mannen sendte henne av sted til Oslo på sin regning. Mens han hadde snakket med kvinnen, så han en blodig kniv i hennes veske. Det førte til at han ringte politiet etter at drosjen var kjørt.

Sa hun kidnappet
- Hun sa hun hadde blitt dratt inn i en bil på Bislet, og forsøkt voldtatt. Til slutt hadde hun kastet seg ut av bilen. Jeg spurte om jeg kunne kjøre henne til legevakten, for det var best hun fikk en sjekk. Men hun ville hjem og slappe av og ta en dusj, men hun sa nei.

- Så fikk jeg en telefon fra politiet som spurte om jeg hadde henne i bilen. De sa jeg ikke skulle kjøre henne dit hun skulle, men møte politiet, så gjorde jeg det.

Til legevakten
Politiet kjørte kvinnen til voldtektsmottaket på Oslo legevakt.

Der sovnet 34-åringen og våknet av at politiet kom inn for å snakke med henne.

Den 90 år gamle mannen klarte etter hvert å ringe etter hjelp, og havnet selv på legevakten. Der ble han kjørt videre til Ullevål universitetssykehus der han døde av skadene noen dager senere.

Stakk fra pengene
Hvis ran har vært motivet til den 34 år gamle kvinnen, så har det vært svært mislykket. I leiligheten til mannen ble det funnet rundt 80.000 kroner i norsk og utenlandsk valutta. Det ble også funnet en verdifull klokke, og i lommeboken til mannen hadde han 1300 kroner.

- Tror dere penger var motivet for overfallet?

- Nei det har vi ingen formening om. Det er straffbart å overfalle mennesker selv om du ikke tar pengene, sier statsadvokat Bjørn Kristensen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere