*Nettavisen* Nyheter.

- Stapp skattelista langt opp i ræva!

Oddvar Myklebust Foto: Scanpix

Ikke direkte veltalende fra Ap-ordføreren i Norges beste kommune.

23.10.09 09:31

Det er i Romsdals Budstikke at Sandøy-ordfører Oddvar Myklebust fyrer av kraftsalvene. Avisas journalist vil ha en kommentar til at det bare er menn blant de 50 med høyest inntekt i kommunen.

- Skattelisten kan stikkes langt opp i ræva, svarer ordføreren.

Sjekk inntekten til ordføreren her.

LES OGSÅ:Her er Norges beste kommuner

Myklebust vil ikke svare på spørsmålet om likestilling, men sier at han mener at offentliggjøring av skattelistene fører til misunnelse og mobbing av barn.

- Befriende
Tre ganger i intervjuet blir Myklebust spurt om han virkelig vil bli sitert på utbruddet sitt, noe han svarer bekreftende på. Siste gang med en personlig oppfordring til journalist Odd Roar Lange bedte om å bruke skattelisten på nevnte måte.

- Jeg tar det med et smil. Etter 20 år som journalist i Oslo, så er det befriende å høre folk som sier hva de mener i stedet for det en medierådgiver har fortalt dem at de skal si. Men ordføreren er vel her i ytterkanten av hvor langt man kan gå. Han kan nok være tjent med å uttale seg på en mer moderat måte. Jeg hadde ikke intervjuet Myklebust før, men visste at han er kjent for å være en frittalende mann med både humor og temperament. Det fikk jeg bekreftet, sier Lange til Nettavisen.

- Idyllisk her
Da Nettavisen intervjuet Myklebust i august i forbindelse med omtalen av Norges beste kommuner, var ordføreren i bedre lune.

- Ja, det er temmelig idyllisk her. Indeksen stemmer bra med virkeligheten og i kommunen satser vi på helse, omsorg, skole og barn, sa Myklebust den gangen.

Nettavisen har ikke lykkes med å få en kommentar til skattelisteutbruddet fra ordføreren.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.