RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stas med Mette-Marit i klassen

MEDSTUDENT: Eva Bangsund dykker ned i filosofi, retorikk og de store historiske talerne sammen med kronprinsessen.
MEDSTUDENT: Eva Bangsund dykker ned i filosofi, retorikk og de store historiske talerne sammen med kronprinsessen. Foto: Camilla Flaatten (Side2)
Sist oppdatert:
Side2 tok en prat med kronprinsessens medstudent.

(SIDE2): - Mette-Marit er akkurat som en vanlig elev, hun skiller seg ikke ut fra oss andre, sier Eva Bangsund til Side2.

Hun har nettopp avsluttet samling tre på kurset «Ledelse, makt og mening» ved BI - kurset kronprinsessen lot seg friste av såpass mye at hun i høst valgte å gå tilbake på skolebenken etter fem år. Kurset er en del av tre programmer under mastergraden Master of Management.

- Jeg synes det er flott at representanter for kongehuset ønsker å utdanne seg videre, sier Bangsund og forteller at alle studentene samarbeider godt og deler erfaringer fra arbeidslivet.

- Mye gruppearbeid
- Vi har veldig mye gruppearbeid og diskusjoner der alle får komme med egne erfaringer og man får et godt innblikk i alle studentenes tilnærming til sine egne stillinger, sier Bangsund som jobber fulltid ved siden av studiet på lik linje med de andre studentene.

Det Mette-Marits medelev til nå har fått ut av kurset er en større toleranse og et bredere perspektiv sett fra et historisk og filosofisk standpunkt.

- For min del gir det meg en bredere plattform og også et annet blikk på toleranse innenfor lederrollen. Derfor tror jeg at noen år på baken er en stor fordel for å kunne sette alt sammen inn i perspektiv til ens egen rolle i arbeidslivet, mener Eva.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Blandet drops
Kurset har en snittalder på 37-38 år og det er like mange menn som kvinner representert fra alle samfunnslag og med ulik bakgrunn. Eva Bangsund er ansatt i Nordea og har finansbakgrunn med nåværende arbeidstittel employer branding manager. For Eva var det nettverksbygging og muligheten til å få et nytt innblikk i hvordan ledere innen finans og andre felt ser på sin egen rolle.

- Målet mitt med kurset var å utvide nettverket og et ønske om faglig påfyll. Dessuten hadde jeg hørt mye bra om studielederne Kjetil og Steinar, og testet ut et kurs med dem i forkant før jeg startet med mastergraden. Kurset står absolutt til forventningen, forteller hun.

Ansvarlige for kurset er Kjetil Ekeset og Steinar Bjartveit, sistnevnte er utdannet psykolog, mens Ekeset har bakgrunn som filosof og økonom, og snart ferdig utdannet psykolog. De har også skrevet en rekke bøker om makt og mening innenfor næringsliv der de ser på de gamle filosofenes tilnærming til ledelse - den siste boken deres heter «Makt og verdighet - perspektiv på ledelse».

Les også: Dette skal hun bryne seg på

Trend ute
Kurset tar sikte på å lære folk i lederstillinger fra næringsliv, privat og offentlig sektor, og ut fra all teorien er det viktig at man har erfaring fra arbeidslivet. Faget minner mye om den typen studium man finner ved universiteter rundt i Europa - men Ekeset og Bjartveit ønsket å inkorporere det for ledere innen næringsliv.

- Det er et dannelsesfag og egentlig ganske unikt i Norge. Fordi det også er voksne folk med som har lang erfaring får man validert teorier med en gang, sier Kjetil Ekeset som har utviklet kurset sammen med makker Steinar Bjartveit.

De legger ikke skjul på at det er det stas at kronprinsessen ønsket seg til nettopp deres kurs.

- Det er kjempegøy at hun har valgt et fag hos oss, det er det ingen tvil om, sier Steinar Bjartveit.

I slutten av neste måned er det klart for retorikk en ukes tid, før klassen på 60 elever reiser på studietur til Roma der Julius Cæsar og Marcus Aurelius blant annet skal studeres inngående.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere