RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Staten bør kjøpe Telenor

Sist oppdatert:
SVs fremste næringspolitiker, Inge Ryan, mener en rød-grønn regjering bør ha som ambisjon om å kjøpe tilbake Telenor. Les mer her
Valgkampen er i full gang og den rød-grønne siden, med AP, SV og SP, er ute ute etter regjeringsmakten som i dag innehas av Venstre, KrF og Høyre.

Nå er næringspolitisk talsmann Inge Ryan i SV ute med et kontroversielt utspill om statens eierskap.

- Det er min klare oppfatning at Telenor bør være 100 prosent statlig eid. Naturressurser og infrastruktur bør være fellesskapets eiendom. En rødgrønn regjering bør ha som ambisjon å kjøpe seg opp i Telenor, gjerne til 100 prosent, sier Ryan til Dagsavisen. Det melder NTB.

Forslaget kommer opprinnelig fra BI-professor Lars Thue som har skrevet bok om norsk telehistorie på oppdrag fra Telenor. Boken kommer først ut i november, men allerede nå er konklusjonen klar, skriver Dagsavisen.

Og det skal være bedre og billigere bredbåndtjenester til folk i hele landet som er professorens viktigste argument for å gjøre Telenor om til statsforetak. Dette skriver NTB.

Staten eier i dag 54 prosent av selskapet som er verdt rundt 100 milliarder kroner. Skal staten overta hele selskapet vil det koste om lag 46 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere