*Nettavisen* Nyheter.

- Staten er naiv og uproff eier

Foto: Junge, Heiko (SCANPIX)

Tidligere Telenor-sjef Tormod Hermansen mener statens opptreden i Aker-saken må få varige konsekvenser for statlig eierskap.

16.04.09 08:07

Hermansen mener staten er kommet svært dårlig ut av striden med Kjell Inge Røkkes Aker.

- Man sitter igjen med et inntrykk av at staten har opptrådt på en meget naiv måte. Staten har ikke vært seg bevisst at man her sto overfor særdeles profesjonelle aktører med en historie bak seg gjennom mange år som burde mane til ettertanke, sier Hermansen til Dagsavisen.

Han mener staten må ta ansvaret fra byråkratene og etablere et statlig, profesjonelt holdingselskap.

Berit Kjøll: - Jeg har gjort jobben min
Les også: Blir staten lurt igjen?

- Oppvask på landsmøte
Hermansen mener staten forvalter sitt eierskap i næringslivet på en naiv og uprofesjonell måte og maner til oppvask på Aps landsmøte til helgen.

- Dette er en viktig utfordring for en regjering med Ap og dagens farge, sier Hermansen til Dagsavisen.

Det faktum at samme aktør opptrådte på både kjøper- og selgersiden i denne saken, burde utløst ekstra årvåkenhet, mener han.

Svært fornøyd
Tidligere nærings- og handelsminister Dag Terje Andersen skrev i sin blogg på NA24 at noe av det mest spennende han hadde vært med på, skjedde 22. juni 2007.

«Da annonserte vi at staten gikk inn i Aker Kværner, nå Aker Solutions, gjennom Aker Holding. For meg står dette som et tydelig bevis på at regjeringen følger opp sine løfter om en aktiv næringspolitikk.»

Les også: Derfor kjøpte vi Røkkes aksjer

Men denne aksjonæravtalen har åpenbare mangler og sikrer verken staten innflytelse eller norske arbeidsplasser, påpeker flere juseksperter.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag