RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Staten skal eie eget hus

Sist oppdatert:
Ap-representant setter foten ned for salg av statens gullkiste av eiendommer.
Første nestleder i næringskomiteen på Stortinget, Gunvor Eldegard (Ap), er sterkt imot et salg av statlige Entra Eiendom.

NA24 meldte tirsdag at det børsnoterte eiendomsselskapet Norwegian Property snuser på det statlige eiendomsselskapet.

Etter hva NA24 erfarer skal planen ha vært å få staten med på eiersiden i det som kan bli en gigant i eiendomsbransjen. Til sammen vil de to selskapene, dersom de slår seg sammen, kunne rå over 1,7 millioner kvadratmeter næringseiendom.

Imot salg
Entra er ett av landets største eiendomsselskaper, og eier 117 eiendommer over hele landet. 75 prosent av verdiene er i Oslo-området.

Men Eldegard setter en stopper for planene, dersom hun får det som hun vil.

- Staten skal ha sine egne hus og bygg. Entra er laget for at dette skal drives effektiv. Der ifra til å selge er jeg helt imot, sier Eldegard til NA24.

Hun tror dette er en holdning Arbeiderpartiet er enige i, men dette har ikke vært diskutert.

- Staten skal eie sitt eget hus, sier Eldegard til NA24.

- Selg
Torbjørn Hansen representerer Høyre på Stortinget og sitter også i næringskomiteen. Han ivrer for at staten skal kvitte seg med Entra Eiendom.

- Entra bør opptre på et forretningsmessig grunnlag. De konkurrerer med andre selskap i samme bransje. Men når staten skaffer seg lokaler bør de være fri til å velge mellom Entra og andre aktører, sier han til NA24.

Sammen med Venstre foreslo Høyre for Stortinget at statens eierandel i Entra skulle reduseres – til null prosent.

- Vi tror også at virksomheten kan drives mer profesjonelt hvis den får et eierskap på linje med andre eiendomsselskap, sier Hansen som ikke finner noen gode begrunnelser for et statlig eierskap i selskapet.

- Jeg oppfatter kun ideologiske motiver for venstresiden eierskap i selskapet, sier Hansen som understreker at et eventuelt nedsalg i selskapet må skje på en forretningsmessig profesjonell måte, der man ivaretar statens interesse som eier, samt konkurransepolitiske forhold.

Næringsminister Dag Terje Andersen eller andre i politisk ledelse hos Næringsdepartementet har ikke vært tilgjengelig for kommentar i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere