RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Statoil må styrke sikkerhetsarbeidet

Sist oppdatert:
Oslo (NTB): Selv om Statoil har etablert systemer for styring av sikkerhetsrisiko, kommer granskingsrapporten etter In Amenas-angrepet med 19 punkter der selskapet må styrke sikkerhetsarbeidet.

Anbefalingene om sikkerhetstiltak rettes mot In Amenas og andre anlegg i Algerie, organisasjon og ressurser, risikostyringssystemer, kriseberedskap/håndtering og samarbeid/nettverk.

De konkrete anbefalingene holdes hemmelig av sikkerhetsmessige hensyn, opplyste granskningsleder Torgeir Hagen da rapporten ble lagt fram torsdag.

I sikkerhetsprogrammet inngår tiltak for å styrke ledelse, kompetanse og kapasitet innen risikoanalyse, sikkerhetsvurdering og sikringsarbeid. Styringssystemer og arbeidsprosesser innen sikkerhet og sikring skal forbedres. Rapporten peker også på tettere integrering av arbeidet med fysisk, personell- og IT-sikkerhet. Det legges også opp til mer trening og økt standardisering innen beredskap.

Dessuten skal samarbeidet med myndigheter i og utenfor Norge, samt i industriens egne nettverk og organisasjoner innen områder som blant annet etterretning, sikkerhetsanalyse og tiltak, styrkes.

Rapporten konkluderer med at Statoils samlede kapasitet, kompetanse og kultur må styrkes for å møte sikkerhetsrisikoen forbundet med aktivitet i krevende og komplekse omgivelser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere