RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Statskassen i Aten tom i juli

Aten (NTB-TT): Hellas kan tvinges til å stanse utbetaling av alle lønninger og pensjoner i juli, og bølgen av bankuttak er i ferd med å destabilisere banksystemet, sier en gresk bankkilde.

- Den greske staten har penger som dekker utbetalinger fram til 20. juli. Men kassabeholdningen rekker ikke til å betale augustlønnen, sier den greske kilden til det svenske nyhetsbyrået TT.

Offentlig ansatte og pensjonister må derfor være forberedt på kun å få en del av lønningene og pensjonene de skal ha, eller at betalingen skjer med statlige gjeldsbrev uten løpetid, noe som ville ligge svært nær å begynne å trykke egne penger på siden av euroen.

Situasjonen illustrerer hvor akutt utviklingen er blitt i Hellas, bare dager før et skjebnesvangert valg. Meningsmålingene viser at grekerne kan stemme for partier som avviser innstrammingene EU og IMF krever i bytte mot krisehjelp.

Blant annet kreves vedtak om nye budsjettinnstramninger for over 11 milliarder euro til 2013- 2014, noe som et stort flertall av velgerne sa nei til ved forrige valg i mai. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere