RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Statssekretærers rolle uinteressant

Sist oppdatert:
- Vi forholder oss bare til statsråder, sier leder for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite.

Oslo (NTB): - Forholdet mellom statsråd Audun Lysbakken og hans SV-statssekretærer er uinteressant for kontroll- og konstitusjonskomiteen. Lysbakken er den øverste ansvarlige, uavhengig av hva han visste eller ikke visste on den omstridte pengetildelingen.

Slik beskriver lederen av kontroll- og konstitusjonskomiteen, Frps Anders Anundsen, den problemstillingen som mange i det politiske miljøet og resten av landet er opptatt av.

- For vårt kontrollarbeid er dette av liten betydning. Vi forholder oss bare til statsråder. Men jeg skjønner at mange synes det er viktig for å kunne bedømme Lysbakkens delaktighet om han ble orientert underveis, og eventuelt ga sitt samtykke, eller om alt ble håndtert av statssekretærer, sier Anundsen til NTB.

Kontroll- og konstitusjonskomiteen skal på sitt møte tirsdag ta stilling til spørsmålet om å åpne sak, og om det skal holdes en kontrollhøring. Uttalelser fra de rødgrønne tyder på at de også vil gå dypere inn i denne materien. Da skal det også velges en saksordfører.

Anundsen synes det har mye for seg å vente med en høring til barne- og likestillingsminister Lysbakkens departement har gjennomført granskingen av alle papirer knyttet til denne saken og mulige andre saker av samme type i 2011.

Det kan bety at SV-landsmøtet, med valg av Lysbakken til ny leder, vil bli holdt før høringen finner sted, og at Lysbakken framstår i en tyngre rolle når han møter til utspørring i komiteen. Han vil da være partileder og medlem av regjeringens ledertroika. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere