*Nettavisen* Nyheter.

- Stemmene i hodet sier jeg må drepe to til

Foto: Nordlys/Scanpix (Scanpix/Nordlys)

Trippeldrapssiktet (39) forklarte politiet at han ikke orket å drepe flere.

27.08.09 11:11

Dag to av rettssaken mot den trippeldrapstiltalte 39-åringen i Tromsø er i gang. Det er ventet at 13 av totalt 22 vitner skal forklare seg torsdag.

Da 39-åringen onsdag forklarte seg i retten, erkjente han ikke straffskyld etter tiltalen for drap på Ole Roger Olsen (44), hans gravide kone Linda Anett Hansen (35), samt Olsens mor Ragna Elida Christensen (61) 22. mars i år.

Les det sterke vitnemålet: - En ut-av-kroppen-opplevelse

- Må drepe to til
Et av vitnene som forklarte seg torsdag formiddag er kriminalteknikeren som undersøkte tiltalte for skader etter pågripelsen 22. mars.

Følg rettssaken direkte på Nordlys.no

Tiltalte skal ha fortalt politibetjenten at han ikke hadde sovet på ti døgn og at han hadde ruset seg.

Han fortalte at han hadde hørt stemmer si at han måtte drepe minst fem personer for å få møte sin døde kjæreste igjen.

Deretter beskrev tiltalte hvordan han hadde tatt en kniv, brutt opp døra til hovedetasjen der han leide og hvordan han hadde drept husvertene og en annen kvinne som var i huset.

- Stemmene i hodet sier jeg må drepe enda to personer til, men det klarer jeg ikke nå, forklarte 39-åringen til betjenten og uttrykte også at det ikke var uoverensstemmelser mellom ham og huseierne, ifølge vitnemålet.

Følg saken hos Nordlys.no

- En helt normal mann
Broren til tiltalte vitnet også torsdag formiddag.

- Jeg oppfatter han som en helt normal mann, han er broren min. Men han har slitt, sier broren.

Han påpeker at broren har forandret seg etter at samboeren døde, og at han ble sittende fast i systemet etter at han ble sluppet ut fra sin siste dom.

- Han følte han ikke fikk hjelp og var ikke lengre den samme gutten som før, beskrev broren ifølge Nordlys.

- En ut-av-kroppen-opplevelse
Onsdag forklarte tiltalte hvordan han opplevde trippeldrapet. Han hadde lenge hatt stemmer i hodet som fortalte ham hvordan han kunne komme til et høyere spirituelt nivå. Drapsnatten sa stemmene at drap kunne heve ham fra nivå 10 til 11.

- Det er greit, jeg tar på meg oppdraget, sa jeg. Så hoppet jeg opp, sparket opp mellomdøra i leiligheten og sprang opp trappa, fortalte mannen ifølge Nordlys.

- Jeg husker jeg stakk ham i brystet en gang. Jeg husker alle var rundt meg og jeg hogde dem ned, for å si det sånn. Jeg mener det gikk veldig fort. Når jeg i ettertid hører at det var 44 knivstikk, så stusser jeg. På meg virker det som om det var 20 sekunder. Det var en «ut-av-kroppen-opplevelse». Jeg husker jeg ropte til stemmene: «Hva faen er det dere har gjort!».

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag