RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sterk fare for å måtte nedlegges

Sist oppdatert:
Tidligere olje- og energiminister Finn Kristensen sliter med selskapet ITP, hvor han er styreleder. Selskapet står i sterk fare for å måtte nedlegges, skriver Kristensen i innkallingen til generalforsamling
I innkallingen til generalforsamlingen fremgår det tydelig at ITP, som lager teknologi for strømstyring i boliger, er i krise.

- Selskapet står i sterk fare for å måtte nedlegges, dersom selskapets økonomi ikke styrkes, skriver styreleder Finn Kristensen i innkallingen.

Blant annet foreslår man å nedsette aksjekapitalen. Grunnen er at man ikke kan gjøre emisjoner under pålydende kurs på aksjene. Denne foreslås kuttet fra 1 krone til 35 øre pr. aksje.

Samtidig foreslås det en emisjon mot aksjonærene til 35 øre pr. aksje. Dette verdsetter selskapet til 5,2 millioner, og målet er å hente inn et tilsvarende beløp i friske penger.

Blir denne emisjonen minst 80 prosent fulltegnet, planlegges det så en rettet emisjon mot Energiselskapet Buskerud på nye 5,2 millioner kroner, til samme kurs,

Siste omsetningskurs i markedet er 1,50 kroner, ifølge listen til Fondsmeglerforbundet over unoterte aksjer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere