- Stjal til syk sønn

Polakken ofret friheten da han kom til Norge for å stjele til sin syke sønns livsviktige operasjon.

(iBergen.no) For hele det mislykkede Bergens-toktet førte til at tobarnsfaren må tilbringe månedsvis bak murene før han får reise hjem til familien i Polen.

Robbet eldre kvinner
Den 37-årige elektrikeren kom til Bergen i fjor, med håp om å kunne finansiere sønnens livsnødvendige operasjon. Ifølge polakken lider gutten av diabetes og hadde behov for en organtransplantasjon. Men inngrepet var dyrt, og den fattige familien hadde ikke råd til regningen på 35.000 dollar.

Svaret på problemene ble norske lommebøker. Fra midten av september var 37-åringen en flittig lommetyv i Bergen. Til sammen fem intetanende personer ble robbet på åpen gate. Noen av ofrene var eldre kvinner.

Framgangsmåten var å fiske lommebøkene opp fra ofrenes lomme eller veske. Deretter benyttet han bankkortene deres for å tømme kontoen. Utbyttet var kommet opp i 16.600 kroner da han ble tatt på fersken av politiet 29. november og satt i varetekt.

Innrømmet etterhvert
I avhør tilsto han alle forholdene etterhvert som politiet konfronterte ham med bevis. Samtidig fortalte han om sin syke sønns behov, en historie han gjentok for retten like før jul. Motivet hans for lommetyveriene gjorde imidlertid lite inntrykk på retten, som dømte ham i samsvar med politiets anbefaling av straff.

De neste fem månedene må han sone i fengsel. I tillegg må han betale tilbake hele «potten» han stjal fra de forskjellige bankkontoene.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.