*Nettavisen* Nyheter.

- Stolte på moren

Tidligere barnevernsansatt redegjorde for venninneforholdet til den hovedtiltalte moren i Alvdal-saken.

26.01.11 15:09

Kvinnen som arbeidet i barnevernet i Alvdal i 2000-2001 da det kom bekymringsmeldinger rundt to av barna som skal ha vært utsatt for overgrep i Alvdal, sa i sin forklaring at hun stolte fullt og fast på den hovedtiltalte moren, og at hun ikke hadde noen grunn til å tro at det foregikk seksuelle overgrep mot barna, skriver Arbeidets Rett.

- Jeg trodde barna var trygge når de var sammen med henne. Hun var en normal mor, selv om hun var en sliten mor, sa kvinnen.

Bekymringsmelding
Det har tidligere kommet fram at en bekymringsmelding som ble sendt til barnevernet på våren 2001, var forsvunnet.

Både den tidligere ansatte, og den nåværende lederen i barnevernstjenesten, Linda Granrud, fortalte i dag at denne meldingen er journalført, og gjenfunnet i en annen mappe – på grunn av behandling etter en annen lov.

Den tidligere barnevernansatte orienterte retten om at hun i to år har lidd av en svært alvorlig sykdom, og at sykdommen delvis har gått utover hukommelsen hennes.

Kvinnen redegjorde for sitt venninneforhold til den hovedtiltalte moren i overgrepssaken.

Etter at den hovedtiltalte 64-åringen hadde flyttet til Spania, fortalte 46-åringen til sin venninne om en filmsnutt hun hadde funnet.

Dette er filmen det flere ganger er referert til i rettssaken, og som flere personer skal ha kjent til, uten at noen meldte fra verken til politi eller barnevern.

Kvinnen jobbet ikke lenger i barnevernet da hun ble gjort kjent med at det eksisterte en film.

Hun sier at hun rådet venninnen sin til å anmelde saken.

Aktor Iris Storås lurte på om ikke kvinnen selv hadde tenkt på å melde fra om filmen.

- Jeg tenkte ikke på det. Og det er jeg flau over i dag. Men NN (den 46 år gamle hovedtiltalte kvinnen) sa at hun skulle melde fra, sa kvinnen i sin vitneforklaring.

Det gjorde hun ikke. Det gikk nesten ett år uten at noen meldte fra om denne filmen. Den tidligere barnevernansatte fortalte at hun flere ganger hadde spurt den hovedtiltalte kvinnen om hun hadde meldt fra.

Les flere saker fra Arbeidets Rett.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag