*Nettavisen* Nyheter.

- Stoltenberg blir NATOs generalsekretær

- BLIR NY NATO-SJEF: Ifølge Aftenpostens opplysninger, blir Ap-leder og tidligere statsminister Jens Stoltenberg ny generalsekretær for NATO. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

- Stoltenberg har gode kvalifikasjoner

23.03.14 21:40

Jens Stoltenberg blir NATOs nye generalsekretær, ifølge Aftenpostens opplysninger.

Avisen har snakket med sentrale kilder som sier at både Storbritannias statsminister David Cameron og Frankrikes president François Hollande har erklært sin støtte til Stoltenbergs kandidatur. Det er avisas mangeårige politiske redaktør Harald Stanghelle som har signert artikkelen.

Det er sannsynlig at en ny generalsekretær blir presentert på NATOs utenriksministermøte i Brussel tirsdag og onsdag i neste uke.

Vil ikke bekrefte
Stoltenberg eller andre i Arbeiderpartiet ville ikke gi noen bekreftelse, eller avkreftelse på Aftenpostens nyhet søndag kveld.

– Jens Stoltenberg har ingen kommentar til disse opplysningene, sier kommunikasjonssjef Sindre Fossum Beyer i Arbeiderpartiet til NTB.

Arbeiderpartiet har landsstyremøte tirsdag, og det har blitt antatt fra flere hold at Jens Stoltenberg da vil benytte anledningen til å varsle sin avgang som partileder.

Klikk på bildet for å forstørre.

NY NATO-SJEF?: Ap-leder Jens Stoltenberg. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)


Sist onsdag orienterte Stoltenberg Arbeiderpartiets stortingsgruppe om Stoltenbergs mulige NATO-jobb.

Hvis Stoltenberg trekker seg tirsdag, kan landsstyret innkalle til ekstraordinært landsmøte. Da er Jonas Gahr Støre favoritt til å overta etter Stoltenberg.

- Merkel og Obamas favoritt
Tidligere denne uken meldteden italienske storavisen La Repubblica at han Stoltenberg er en viktig kandidat til jobben som ny NATO-sjef.

Ifølge den italienske avisen stiller USAs president Barack Obama seg bak Stoltenbergs (Ap) kandidatur, og det samme skal Tysklands statsminister Angela Merkel gjøre.

Les mer: - Stoltenberg favoritt til ny generalsekretær i NATO

Men verken kommunikasjonssjef i Arbeiderpartiets stortingsgruppe Sindre Fossum Beyer eller hovedpersonen selv ønsket, da nyheten sprakk, å ikke å kommentere den:

- Det er hyggelig å bli nevnt i denne type sammenhenger, men det betyr ikke at jeg bekrefter noe kandidatur, sa Stoltenberg til NTB tirsdag.

Les også: Solberg: - Stoltenberg har gode kvalifikasjoner

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag