RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

- Stoltenberg forgiftet forholdet

Sist oppdatert:
Kritikken mot statsminister Jens Stoltenberg fortsetter.

Onsdag skrev Aftenposten at en telefonsamtale mellom Stoltenberg og USAs president George W. Bush i 2005, var grunnen til at Stoltenberg aldri ble invitert til Det hvite hus.

Bush ringte vår nyvalgte statsminister for å gratulere ham med valgseieren, men det han sa i etterkant til mediene om samtalen, skal ha skapt forargelse hos presidenten.

Stoltenberg sa til en rekke medier at han hadde gjort det klart overfor Bush at Norge ville trekke ut sine siste offiserer og avslutte engasjementet i Irak, men dette budskapet skal aldri ha blitt formidlet til presidenten.

Nå sier en annen amerikansk kilde med innsyn i saken til NRK, at Stoltenberg kludret det hele til.

- Håndteringen av telefonsamtalen forgiftet forholdet mellom staben i Det hvite hus og norske myndiheter, hevder kilden. Kilden mener det var upassende av Norges statsminister å ta opp en kontroversiell sak når USAs president ringer for å gratulere ham med valget.

Torsdag får Stoltenberg endelig besøke Det hvite hus, og president Barack Obama.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere