*Nettavisen* Nyheter.

- Stoltenberg har gode kvalifikasjoner

- Jeg mener Stoltenberg har mange gode kvalifikasjoner. Det vil bra for Norge å ha en norsk generalsekretær på samme måte som det har vært bra for Norge at vi nå har en dansk generalsekretær, sier statsminister Erna Solberg. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Det vil være bra for Norge å ha generalsekretæren i NATO, sier statsminister Erna Solberg, som ikke vil kommentere spekulasjonene rundt et mulig Stoltenberg-kandidatur.

20.03.14 13:38

Ryktene har begynt å gå om Jens Stoltenberg (Ap) kan være aktuell som ny sjef i NATO når danske Anders Fogh Rasmussen slutter etter sommeren.

- Jeg har ikke snakket med Obama om den nye generalsekretæren i NATO, og jeg har ikke tenkt å kommentere dette, sier Solberg (H) på spørsmål fra NTB om hun har diskutert saken med den amerikanske presidenten.

- Jeg mener Stoltenberg har mange gode kvalifikasjoner. Det vil bra for Norge å ha en norsk generalsekretær på samme måte som det har vært bra for Norge at vi nå har en dansk generalsekretær. De har med seg kunnskapen om det vi oppfatter som sikkerhetspolitiske og strategiske utfordringer, for eksempel i nordområdene, sier hun.

Mandag deltar Solberg, europeiske ledere og USAs president Barack Obama på toppmøtet om atomsikkerhet i Haag i Nederland.

- Vi får se hva slags samtaler som kommer opp, men jeg tror møtene kommer til å dreie seg mye om Ukraina og kanskje mindre om hvem som skal bli generalsekretær i NATO, sier hun. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.