RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stoltenberg kan bli utnevnt tirsdag

Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg.
Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)
Arbeiderparti-leder Jens Stoltenberg kan bli utnevnt til NATOs nye generalsekretær enten 1. eller 2. april.

Oslo (NTB): Ifølge generalsekretær Anders Fogh Rasmussens tidligere medarbeider Michael Ulveman får Stoltenberg jobben. Det er fra før kjent at utenriksministermøtet finner sted disse to dagene og andre har tidligere antydet at en utnevnelse av Stoltenberg kan finne sted da.

Ifølge VGs kilder skal Stoltenberg være det eneste navnet på listen. For å sette fart i prosessen, skal det nå være satt i gang et internt løp mellom de 28 NATO-landene, der de har fått klar frist til å bestemme seg innen tirsdag ettermiddag.

Enkelt spørsmål

Spørsmålet vil da være så enkelt som å si ja eller nei til Stoltenberg som ny generalsekretær.

I dagene som ligger bak oss, har det vært gjennomført grundige konsultasjoner mellom mange NATO-land, ifølge VGs opplysninger, og formålet var å finne ut om noen ville lansere andre kandidater. Ingen har gjort det, men det skal ha vært ulike syn på hvor mye det hastet å få avklaring nå.

Den nåværende generalsekretæren, Anders Fogh Rasmussen, sitter fram til 30. september.

- Får jobben

Fogh Rasmussens tidligere nære medarbeider Michael Ulveman sier til Dagbladet at han vet at Stoltenberg får NATO-jobben.

- Stoltenberg får posten. Det sier alle mine kilder i Brussel, sier Ulveman til Dagbladet.

Ulveman varsler at Stoltenberg kommer til å få et brutalt møte med en tungrodd organisasjon og at han kommer til å se tilbake på tiden som statsminister som en deltidsjobb.

Får norsk medarbeider

Samtidig mener Ulveman at Stoltenberg har alle forutsetninger for å bli en god generalsekretær og at han kan videreføre Fogh Rasmussens arbeid med å gjøre NATO mer synlig i sosiale medier og mer aktiv for å påvirke meningsdannelse i medlemslandene.

Stoltenberg kommer også til å få ta med seg nøkkelmedhjelpere, på samme måte som Ulveman selv fikk bli med Fogh Rasmussen.

- Det er tradisjon for at sjefen for generalsekretærens kontor blir en nordmann, en fra hjemlandet som generalsekretæren er fortrolig med og har jobbet med i mange år, sier Ulveman. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere