RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stopp hatvold mot homofile

Sist oppdatert:
I sommer ble en 19 år gammel gutt slått ned midt på trikken om kvelden på vei hjem. Hvorfor? Fordi han er homofil.

(BIIPMAG): Er det rett at mennesker med en annen seksuell legning skal bli utsatt for vold? spør Biip-er Martin Krossnes.

Gjør virkelig politiet og politikere noe med dette? Eller skal samfunnet godta at homofile blir slått ned offentlig på gaten? Jeg tror alle vet svaret på dette.

I dag sliter mange med å komme ut av skapet fordi samfunnet nå er så grådig, og ikke mer inkluderende. Mange kommer ut av skapet så sent som i 40 årene fordi det er ekstremt vanskelig å komme ut i ung alder, og for de er redd de skal miste venner, og bli utsatt for vold.

I skolen
Lærer vi noe i det hele tatt om homofili i skolen? Selv når jeg gikk på ungdomsskolen følte jeg ikke at jeg lærte noe særlig om homofili. Det hadde blitt enklere for homofile å komme ut av skapet i ung alder om skolen hadde et opplegg om homofili.

Ikke bare der man lærer hva homofili er, men hva rettighetene deres er i Norge, forskjellige organisasjoner som jobber for likestilling for homofile og lesbiske, det tror jeg hadde betydd mye for skaphomofile og gjort det enklere for dem å stå fram!

Diskriminering
I USA var det en soldat som tjenestegjorde i Irak, han var lege i et område. Han sa til sjefen sin at han var homofil, sjefen hans i forsvaret sa, «dette må jeg rapportere». Etter det ble han midlertidig dimmet. Det sier litt om verdenssamfunnet.

Mange kommer ut av skapet så sent som i 40 årene fordi det er ekstremt vanskelig

Hva er forskjellen på om en heterofil tjenestegjør eller en homofil?
Dette har også skjedd i Norge, en lesbisk kvinne ble ikke ansatt av politiet fordi hun var lesbisk og redd for at beboerne skulle reagere negativt. Selv om vi ikke hører om dette tror jeg det skjer opptil flere ganger i uken, der homofile blir utesteng fra samfunnet fordi de er homofil.

I dag
I dag bør vi ta imot flere homofile med åpne armer. Vi må tenke på at de har ikke det enkelt mens de kommer ut av skapet eller har funnet ut at de er homofil.

Jeg mener samfunnet er så moderne at man bør være klar for å akseptere homofile.

Besøk Martin Krossnes' blogg på Biip.no

Siste fra biipMag: Gå til forsiden her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere