RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Edland / Dokument 2

- Stopper mensen for godt

Sist oppdatert:
En ny type p-pille hevdes å kunne stanse mensen for alltid.

Pillen «Anya» er ennå ikke godkjent som legemiddel, men ble presentert av farmasiselskapet Wyeth på en legekonferanse i Vancouver i Canada nylig. Pillen gjør det ifølge produsenten mulig for kvinner å vinke farvel til den plagsomme mensen for godt, skriver mozon.no.

Isteden for å ta pillepause i sju dager, slik at man får blødning, skal man ta den nye pillen kontinuerlig og dermed slippe mensen. Norske kvinner har allerede drevet «mensen-juks» i lengre tid. Ved å hoppe over pillepausen og istedet gå rett på neste pillebrett, kan man utsette menstruasjonen. Med den nye pillen slipper man å jukse.

Norske eksperter er begeistret for nyvinningen, og hevder helseeffekten av å blø månedlig er liten.

- Jenter kan gå lang tid i strekk på p-pille, uten å måtte ha blødning. Dette er så vidt begynt å bli sett på av forskere, og er antagelig ikke mer skadelig enn å blø månedlig, sier Anne Stensløkken, lege og gynekolog ved Balderklinikken, til mozon.no.

Doktor Jerilynn Prior, en annen ekspert på området, er mer skeptisk, og sier til The Globe and Mail at menstruasjonen er et vitalt tegn på helse, og noe man ikke bør avbryte med vilje.

P-sprøyte og p-implantater stopper også mensen og har vært på det norske markedet i et par år. Disse prevensjonsmidlene er imidlertid langt mindre i bruk blant norske kvinner enn p-piller er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere