RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stopper opp på glatta

Foto: Eivind Dahle Sjåstad (Hardanger Folkeblad)
Store mengder snø har sendt trailere i grøfta og skapt kaos på veiene.

I løpet av natten har det lavet ned snø i store mengder flere steder i landet. Dette har skapt store problemer for bilistene.

På riksvei 7 ved Hamremoen i Krødsherad skled en trailer av veien. Bilen veltet, og lasten kom dundrende ut gjennom det knuste taket på lasterommet.

Satt fastklemt
Sjåføren ble sittende fastklemt med benbrudd i 3 timer.

- Vi kom raskt til stedet, men lastebilen lå slik til at det var vanskelig å få sjåføren løs, og det tok over tre timer før mannskapene klarte å få mannen løs fra førerhytta, sier lensmann Stein Arild Gjestemoen ved Krødsherad lensmannskontor til bygdeposten.no.

På E6 var det også glatt, og et vogntog kjørte av veien ved Berger i nordgående retning. Det dannet seg lange køer i begge retninger på hovedveien.

- Stopper og glaner
Vogntoget forsvant ned en skråning, mens hengeren veltet og ble liggende igjen i kanten av veibanen.

- Den 22 år gamle sjåføren er alvorlig skadet og fraktet til Ullevål universitetssykehus. Det er snakk om hodeskader, sier operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til rb.no.

Også på Vestlandet skapte snøen problemer.

Latvier bom fast
I morgentimene stoppet politiet et latvisk registrert vogntog på riksvei 13 i Odda.

- Han står bom fast og kommer seg ikke av flekken på flat vei, sier poltitibetjent ved Hardanger Lensmannskontor, Njål Hope til Hardanger Folkeblad.

Føreren av vogntoget kan nå vente seg en bot på grunn av manglende kjettinger.

Politiet gjennomfører torsdag en storkontroll av biler i området for å sjekke hvorvidt de har snø på taket når de kjører.

- Dersom man må foreta en nedbremsing og har store mengder snø på taket i en oppvarmet bil, raser alt ned i frontvinduet. Vindusviskerne rekker ikke å ta av for alle snøen og da mister man sikten. Det kan være farlig i møte med, for eksempel ett vogntog, sier Hope.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere