*Nettavisen* Nyheter.

- Stoppet opp to ganger for å si at hun måtte hoppe av

Foto: Per-Erik Strømner/Glåmdalen og Privat

Forsvarer håper vitner kan bekrefte dette.

05.10.10 07:00

Politiet har utvidet siktelsen fra uaktsomt til forsettlig drap mot den 24 år gamle biltyven som drepte Lise-May Varild (46) i Kongsvinger lørdag.

Trebarnsmoren omkom da hun forsøkte å stanse biltyven ved å kaste seg på panseret på bilen, en Audi A6 stasjonsvogn. Biltyven kjørte i høy fart med kvinnen liggende på panseret før hun ble kastet av panseret i krysset Øvre Langelands vei og Storgata og traff et skilt.

Erkjenner ikke straffskyld

Politijurist Wigdis Helen Bjerknes Hjalmarsen fortalte den siktede og hans forsvarer at 24-åringen vil bli tiltalt for forsettelig drap.

- Både min klient og jeg stiller oss uforstående til tiltalen, og han erkjenner ikke straffskyld ut fra tiltalen. Vi ser heller ingen grunn til varetektsfengsling, sier forsvarer Jørn Mejdell Jakobsen til glomdalen.no.

Forsvareren sier mandag kveld at hele saken er juridisk interesant.

- Vi mener tiltalen er feil, og jeg kan heller ikke se hva som er grunnlaget for varetektsfengsling. Det er ikke snakk om bevisforspillelse, politiet har alt de trenger i denne saken.

Ut fra uttalelsen fra Mejdell Jakobsen vil den siktede bli stilt for retten i Glåmdal tingrett klokka 14.00 tirsdag.

- Husker alt som har skjedd

Den siktede satt i et flere timer langt avhør mandag ettermiddag, og ifølge forsvarer Mejdell Jakobsen har han gitt en detaljert beskrivelse av hele hendelsesforløpet.

- Han husker alt som har skjedd, og har forklart seg for politiet, sier Mejdell Jakobsen.

- Han viser stor anger, og sier han gjerne skulle hatt hele episoden ugjort.

I avhøret har 24-åringen forklart hvordan han opplevde ferden fra Sparebanken Hedmarks filial i Storgata, og opp til der kvinnen falt av bilen og omkom etter et sammenstøt med et skilt.

- Han sier han stoppet opp to ganger for å gi beskjed til kvinnen om at hun måtte hoppe av. Den første gangen ved busslomma ved rådhuset, den andre gangen i krysset ved Pyramiden kjøpesenter.

- Min klient har forklart at kvinnen etter hvert prøvde å reise seg opp på panseret, og at han derfor fikk mindre og mindre sikt. Han sier han av den grunn begynte å kjøre vinglete, og at det var årsaken til at kvinnen falt av. Han vil gjerne ha denne forklaringen bekreftet, og vi ber derfor eventuelle vitner om å melde seg for politiet, sier 24-åringens forsvarer.

Les flere nyheter fra Glåmdalen her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.