*Nettavisen* Nyheter.

- Storaksjonærene står bak Neras styreformann

Valgkomiteen i Nera hevder at et flertall av de større aksjonærene i selskapet har tillit til styreformann Johan Fr. Odfjell. Dermed kan det spøke for aksjonæropprøret i Nera

19.05.08 00:51

I en melding skriver valgkomiteen i Nera at et flertall av storaksjonærene i selskapet vil beholde Johan Fr. Odfjell som styreformann i Nera.Den siste tiden har det vært klart at fondet Laxey Partners ønsker å bytte ut Odfjell med Svein Ove Strømmen.- Valgkomiteen har undersøkt om dette kravet har hatt støtte blant øvrige større aksjonærer i selskapet, og kan konstatere at et flertall av disse har full tillit til Johan Fr. Odfjell som styreformann i Nera og ville anse det som svært uheldig for selskapets utvikling om han ikke skulle bli gjenvalgt, heter det i meldingen fra Neras valgkomité.Valgkomiteen fremmer følgende forslag på aksjonærvalgte styremedlemmer til selskapets bedriftsforsamling:* Johan Fr. Odfjell (gjenvalg)


* Gregers Mogensen (gjenvalg).


* Birgitta S. Gøransson (ny)Gøransson har teknologisk bakgrunn og lang internasjonal forretningserfaring. Hun er 47 år, har blant annet vært industriattache ved Sveriges ambassade i Washington, og for tiden Executive Vice President i Telefos AB, heter det i meldingen.Valgkomiteen i Nera består av Henrik J. Lisæth, Bjørn Elvestad og Ole Chr. Søhoel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.