RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Storfusjonen er feil

Sist oppdatert:
Flere sentrale personer i det norske offshoremiljøet er skeptisk til StatoilHydro-fusjonen.
Flere personer i det norske offshoremiljøet liker ikke fusjonen mellom Statoil og Hydro. En av disse er tidligere Frontline-direktør Tom Jebsen, som nå er direktør i Songa Offshore.
- Hvis Statoil har problemer med alle overskridelsene, kan de bare rekruttere noen fra Hydro, sier han til Aftenposten.

Og han sier videre:

- Hydro og Statoil har to veldig forskjellige miljøer. Det er feil å slå dem sammen til et stort leteselskap. Det er uheldig for offshoremiljøet i Norge, sier Jebsen, som mener at debatten rundt navnet til det nye selskapet er en lokkeduedebatt.

Direktør Alf Torkildsen i SeaDrill, som er største aktør i markedet på nybygg, er ikke så negativ til HydroStatoil-fusjonen som Jebsen.

- Jeg skjønner veldig godt logikken. Men det er klart at vi som leverandører mister en kunde. Hadde vi bare hatt norsk sokkel å operere på, hadde vi vært veldig sårbare. Men andre lands sokler gir oss et alternativ i forhold til en dominerende spiller. Jeg tror ikke fusjonen betyr all verden for oss, men den demonstrerer at vi må ha andre alternativer, sier Torkildsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere