- Større sjanse for å vinne i Lotto enn å havne i terroraksjon

Leif A Lier fotografert under lanseringen av boken "En reisende i drap".

Leif A Lier fotografert under lanseringen av boken "En reisende i drap". Foto: Morten Holm (NTB scanpix)

Den tidligere Delta-sjefen mener nordmenn ikke har noe å frykte.

25.07.14 14:19

I flere tiår var Leif A. Lier sentral etterforsker i store kriminalsaker og den mest profilerte politimannen i Norge. Lier har mange års fartstid som leder i politiet, og har vært sjef for antiterrorpolitiet i Oslo (Delta), og han har også ledet arbeidet mot organisert kriminaltet og vold- og drapsetterforskning i Oslo.

Han mener det er grunn til å holde hodet kaldt i disse tider.

- Det er en helt ubegrunnet frykt. Gjør det du pleier å gjøre. Gå på stranda, festivaler. Det er da du har det best, sier Lier til Nettavisen.

Det har den siste tiden gått rykter om at en bør holde seg unna blant annet kjøpesentre.

- Det er så mange kjøpesentre i dette landet. Risikoen for at noe skjer der når du er der, er så forsvinnende liten at sjansen for å vinne i Lotto er større, sier Lier.

Den tidligere polititoppen mener det norske politiet har alle forutsetninger til å håndtere denne situasjonen.

- Jeg kan selvfølgelig ikke garantere at noe ikke vil skje, men jeg tror sannsynligheten er veldig lav. Politiet, PST og Sikkerhetstjenesten er veldig dyktige og er rustet opp. Etter 22. juli ble det gjort store grep. Slik jeg ser det har vi en veldig dyktig justisminister, vi har veldig dyktige politisjefer - og Etterretningstjenesten samarbeider med andre land. Vi er på topp i verden når det gjelder informasjonsflyt, mener han.

Han mener også at eventuelle terrorister vil møte formidabel motstand.

- Oslopolitiet har en veldig dyktig beredskapstropp. Jeg tror ikke det er en terrorist i verden som har lyst til å møte dem.

- Er trusler av denne typen noe vi må leve med?

- Norge har blitt en del av verden, og ting som dette har vi sett i andre land. Så lenge det er folk i samfunnet som er så gale at de vil bombe kun for å drepe, er det vanskelig å bli kvitt det. Samtidig har slik jeg ser det ikke noe med religion å gjøre.

- Men min klare oppfordring er å fortsette å gjøre som du pleier, avslutter Lier.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag