*Nettavisen* Nyheter.

- Stortinget ført bak lyset

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Etter at nok en styreleder for et sykehus involvert i Oslo-prosessen har gått av, krever Siv Jensen at helseministeren svarer for den økonomiske situasjonen.

17.08.11 07:02

- Stortinget kan være ført bak lyset i budsjettbehandlingen. Det virker påfallende at to styreledere trekker seg i løpet av kort tid, med økonomi som begrunnelse, sier FrP-leder Siv Jensen i en pressemelding.

I går trakk styreleder Helge Bryne i Vestre Viken helseforetak seg med umiddelbar virkning fordi \\\"det har vist seg svært krevende å få kontroll på driften og økonomien i helseforetaket.

Siv Jensen krever nå at helseministeren gjør rede for hvordan omstillingsprosessen ved Oslo-sykehusene lar seg gjennomføre uten tilføring av friske penger.

- FrP har lenge advart mot de manglende økonomiske rammene i denne prosessen. Pasienttilbudet står i sterk fare dersom ministeren ikke har en hemmelig plan for denne gjennomføringen, en plan hverken Stortinget eller styrelederne har sett, sier hun.

Også Jensens partikollega, byråd for helse og velferd i Oslo, Sylvi Listhaug, er sterkt bekymret for situasjonen.

- Dette er dramatisk for helsetilbudet til befolkningen i hovedstadsregionen. Vi har lenge advart mot manglende økonomiske ressurser i omstillingsprosessen, sier hun.

Listhaug krever nå at helseministeren kommer på banen, slik at både ansatte og pasienter får beskjed om hva som venter av økonomiske rammer i månedene som kommer.

- Først kom nedleggelsen av Aker sykehus, så kom kraftige utfordringer ved Oslo Universitetssykehus og nå problemene ved Vestre Viken. Det virker som det komplette kaos, sier Listhaug.

- Spørsmålet er om Helse Sør-Øst (HSØ) har ført innbyggerne, Oslo kommune og Stortinget bak lyset. Både HSØ og helseministeren har sagt de har full kontroll, men alt annet peker i motsatt retning, sier Listhaug.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.