RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Stortinget ført bak lyset

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter at nok en styreleder for et sykehus involvert i Oslo-prosessen har gått av, krever Siv Jensen at helseministeren svarer for den økonomiske situasjonen.

- Stortinget kan være ført bak lyset i budsjettbehandlingen. Det virker påfallende at to styreledere trekker seg i løpet av kort tid, med økonomi som begrunnelse, sier FrP-leder Siv Jensen i en pressemelding.

I går trakk styreleder Helge Bryne i Vestre Viken helseforetak seg med umiddelbar virkning fordi \\\"det har vist seg svært krevende å få kontroll på driften og økonomien i helseforetaket.

Siv Jensen krever nå at helseministeren gjør rede for hvordan omstillingsprosessen ved Oslo-sykehusene lar seg gjennomføre uten tilføring av friske penger.

- FrP har lenge advart mot de manglende økonomiske rammene i denne prosessen. Pasienttilbudet står i sterk fare dersom ministeren ikke har en hemmelig plan for denne gjennomføringen, en plan hverken Stortinget eller styrelederne har sett, sier hun.

Også Jensens partikollega, byråd for helse og velferd i Oslo, Sylvi Listhaug, er sterkt bekymret for situasjonen.

- Dette er dramatisk for helsetilbudet til befolkningen i hovedstadsregionen. Vi har lenge advart mot manglende økonomiske ressurser i omstillingsprosessen, sier hun.

Listhaug krever nå at helseministeren kommer på banen, slik at både ansatte og pasienter får beskjed om hva som venter av økonomiske rammer i månedene som kommer.

- Først kom nedleggelsen av Aker sykehus, så kom kraftige utfordringer ved Oslo Universitetssykehus og nå problemene ved Vestre Viken. Det virker som det komplette kaos, sier Listhaug.

- Spørsmålet er om Helse Sør-Øst (HSØ) har ført innbyggerne, Oslo kommune og Stortinget bak lyset. Både HSØ og helseministeren har sagt de har full kontroll, men alt annet peker i motsatt retning, sier Listhaug.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere