- Stortinget må behandle kutt i sykehustilbud

Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)

Kampen om sykehustilbud i Namsos, Kristiansund, Arendal, Volda og Sogn og Fjordane kan havne i Stortinget.

13.10.10 07:47

Oslo (NTB): Sosialistisk Venstreparti og Senterpartiet mener at alle foreslåtte kutt i lokale sykehustilbud i Norge må behandles i Stortinget.

Regjeringen arbeider med å revidere Nasjonal helseplan (NHP). Det pågår fortsatt diskusjoner internt i regjeringspartiene om hvordan helseplanen skal se ut, skriver Nationen.

- Vi diskuterer detaljnivået på planen. SVs utgangspunkt er at helseforetakenes regionale planer, inkludert fødeplanene, skal være en del av Nasjonal helseplan, sier SVs helsepolitiske talsmann Geir-Ketil Hansen.

SV mener Stortinget til våren må behandle planer som skaper uro rundt om i landet, for eksempel debatt om fødetilbud, sykehusstruktur og hvor det skal bli nedleggelser. Hansen nevner steder som Namsos, Kristiansund, Arendal, Volda og Sogn og Fjordane. Dette er steder hvor helseforetakene skaper usikkerhet og dette er saker som skal inn i Stortinget, mener Hansen.

Hansen vil ikke bekrefte at Arbeiderpartiet er i ferd med å endre mening i saken, men han sier at han forventer gjennomslag for SVs syn.

Senterpartiet vil også ha debattene bort fra styrer og kontorer og tilbake til det politiske rom. Sps helsepolitiske talskvinne Kjersti Toppe sier at partiet i likhet med SV vil ha sakene i Stortinget til behandling.

Helsepolitikere i Arbeiderpartiet har ikke vært tilgjengelig for kommentar for Nationen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Stortinget

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag