*Nettavisen* Nyheter.

- Støtter terror mot nordmenn, men er de første til å rope om hjelp fra Norge

Arfan Bhatti er blant de radikale muslimene som fredag demonstrerer utenfor den amerikanske ambassaden i protest mot videoen "Innosence of Muslims" Foto: Kyrre Lien/Scanpix

AP-politiker går hardt ut mot Ubaydullah Hussain og Profetens Ummah.

25.01.13 07:30

Onsdag kveld ble det klart at Arfan Bhattis familier har kontaktet Utenriksdepartementet for å melde ham savnet.

Familien har ikke hørt fra Bhatti på to uker.

Torsdag la Ubaydullah Hussain, leder av islamistgruppa Profetens Ummah, et krav om at norske myndigheter skulle legge press på Pakistan for å finne Bhatti.

- Usammenhengende og håpløst
Det får Jan Bøhler (Ap), førstenestleder i Stortingets justiskomité, til å reagere.

- Det er ganske selvmotsigende. Profetens Ummah støtter vanvittige terroraksjoner mot nordmenn i utlandet, og er ekstremt illojale mot Norge. Likevel er gruppa de første som roper om at norske myndigheter skal beskytte dem, sier Bøhler til Dagbladet.

Avisen skriver at Hussain har videreformidlet en melding fra Bhatti der norske soldater i Afghanistan beskrives som «levende blink, levende lik» - og sist helg gikk han ut med støtte til gisselaksjonen i Algerie.

- Dette viser hvor totalt usammenhengende og håpløs tankegang gruppa står for; de oppfordrer til å krige mot norske interesser i Algerie og Afghanistan, men krever samtidig hjelp fra norske myndigheter. De har behov for den norske demokratiske rettsstaten når det passer dem, men ønsker seg samtidig sharialov, og støtter terror, sier Ap-politikeren.

Skjønner du at Jan Bøhler reagerer? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix

Savnet
Etter to uker uten livstegn fra islamisten Arfan Bhatti kontaktet familien på onsdag Utenriksdepartementet for å melde ham savnet.

Det er unormalt at det går så lang tid uten at Bhatti tar kontakt, skriver VG.

- Jeg har ikke hørt et ord fra Bhatti siden 7. januar. Det er unormalt at han ikke tar kontakt. Han har regelmessig gitt lyd fra seg. Jeg har derfor rådet familien til å ta kontakt med UD, sier Bhattis advokat, John Christian Elden.

Departementet sier de vil sende meldingen videre til den norske ambassaden i Pakistan, hvor Bhatti har oppholdt seg. I november la han ut bilder på nettet, der han poserer med våpen i fjellene i det urolige grenseområdet mot Afghanistan.

Når savnetmeldingen er sendt til Pakistan, må den registreres hos politiet der.

- I slike tilfeller innhenter vi mest mulig informasjon om reiserute, medreisende, overnattingssteder, kontaktpersoner på stedet, e-postadresser, telefonnummer også videre, sier kommunikasjonsrådgiver Veslemøy Salvesen i UD.

Mer fra Nettavisen:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.