*Nettavisen* Nyheter.

- Straff dyremishandlere hardere

Mange bruker Me-siden sin til å spre kunnskap og informasjon, og Charlotte Mikkelsen er en av dem. Hun brenner for dyrevern.

(SIDE2): Charlotte, eller melkosjokolade_jenta som hun kaller seg på Me , er glad i sjokolade, men brenner mest for dyrevern. På sin Me-side oppfordrer hun til å stoppe dyremishandling, og sier et klart nei til pels, dyreforsøk, sirkusdyr og tyrefekting.

Her finner du Charlottes side - www.meside.no/melke_sjokolade

- Jeg er veldig opptatt av dyrevern fordi jeg syns det er en veldig viktig sak. I motsetning til andre grupper som trenger hjelp og støtte, så skiller dyrene seg ut ved at de ikke kan snakke for seg selv, de trenger en stemme som forsvarer dem, og gir dem de rettighetene de har krav på, sier Charlotte til Side2.

Tar ikke nok vare på dyrene
Hun hevder at det forekommer dyremishandling mange steder rundt om i verden, inkludert i Norge, hver eneste dag. Hun mener det er ulikt hvordan folk behandler dyrene sine – noen er flinke mens andre ikke tar godt nok vare på sine dyr.

- Mange er veldig flinke, gir dyrene sine frihet og spillerom, og holder dem i aktivitet. Men det fins veldig mange som aldri burde hatt dyr. Mange mener at et dyreliv er mindre verdt enn et menneske liv, sier Charlotte

Charlotte sier at det også forekommer dårlig behandling fordi folk har for lite kunnskap, eller er late og likegyldige.

- Mange som har dyr, spesielt katter, utelater å dra til veterinær for vaksinering, kastrering og kontroller – fordi de ikke ser nødvendigheten i det og ikke gidder bruke penger på det. Resultatet er plagsomme sykdommer, og en overflod av katter som lever et tøft liv alene ute.

Lav straff
Hun påpeker at løskattproblemet i Norge kommer av at mange skaffer seg et kjæledyr, men siden overlater dyret til seg selv når kjæledyret ikke passer inn i eierens liv noe mer.

- Det finnes også de som direkte slår og mishandler dyrene, og straffen for slik er dessverre altfor lav i Norge. Etter min mening så burde det være strengere krav til hvem som får eie hund, katt, kanin osv – i dag kan jo hvem som helst få det når som helst, sier Charlotte

Charlotte har også klare oppfatninger om hvordan dyr på gård blir behandlet.

- Når det gjelder gårdsdyr så er det en helt annen sak, som jeg kunne skrevet masse om, men kort sagt så er det helt klart masse unødvendige dyrelidelser her. Mange dyr som lever uverdige liv som strider i mot deres natur på alle mulige tenkelige måter, sier Charlotte

Charlotte prøver å spre budskapet om dyrevern til andre for å forhindre dyreplageri. Hun ønsker å gjøre andre oppmerksomme på hva som foregår og boikotter aktivt sirkus, dyreparker og tyrefekting. Hun bruker ikke sminke eller andre produkter som er testet på dyr og er selv medlem av Dyrebeskyttelsen og Dyrevernsalliansen.

Charlotte bruker Me-siden sin til å kommunisere sine meninger om dyrevern. Hun har blant annet opprettet klubben Dyras rettigheter for de som er opptatt av dyrevern og dyrenes rettigheter.

Her finner du klubben Dyras rettigheter

- Jeg bruker Me til å videreformidle mine holdninger innenfor dyrevern, og prøve rå få folk til å åpne øynene å se at Norge ikke er et glansbildeland. Det foregår mye mer dritt en den folk tror og vet, avslutter Charlotte

Få din egen Me-side her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.