RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Straffetoll på laks er helt uberettiget

Sist oppdatert:
Utenriksdepartementet jobber nå for fullt med å få EU til droppe planene om innføring av straffetoll på norsk laks. UD er i dialog med både EU og landene bak kravet
Les også: Trolig ny straffetoll på norsk laks

Det er kilder i EU og nær EU-kommisjon som overfor Bergens Tidende i dag sier at EU på et møte til uken kan komme til å innføre straffetoll på norsk laks. Det har vært antydet et nivå på 25 prosent, men pressetalsmann Karsten Klepsvik i UD vil ikke overfor iMarkedet kommentere prosentsatser.

- Jeg vil ikke spekulere i prosenter, fordi det er ikke aktuelt med prosenter, sier Klepsvik til iMarkedet og viser til at Norge mener at en straffetoll som er helt uberettiget.

- Vi har vært helt klare på at beskyttelsestiltak mot norsk laks er helt uberettiget, sier Klepsvik.

Ifølge Klepsvik er det sterke krefter i sving i EU, og det er EUs lakseprodusenter Storbritannia og Skottland som står bak det nye kravet om straffetoll.

UD jobber nå på høygir med å få snudd stemningen i EU, og ifølge Klepsvik foregår det en dialog både med EU og enkeltland direkte.

- Vi vet at det er sterke krefter i sving . Det er en situasjon som vi må ta med det største alvor, sier Klepsvik til iMarkedet.

Det er på et møte i EUs såkalte Safeguarding-komité neste onsdag at straffetollen, ifølge BT skal behandles.

- Det er et møte i neste uke, og det har pågått møter rundt dette i lengre tid, sier Klepsvik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere