RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Strategisk klokt

Sist oppdatert:
Tandberg betaler 14,5 millioner kroner per hode i sitt milliardkupp. Det er litt dyrt, mener analytikerne.
Tallknuserne synes ikke Tandberg akkurat får Codian på billigsalg, men mener det er strategisk riktig. Videokonferanseselskapet betaler 270 millioner dollar eller godt over 1,5 milliarder kroner for det britiske videonettverkselskapet.

- Rent finansielt er det dyrt i forhold hvordan Tandberg prises, sier analytiker Hallgeir Hollup i ABG Sundal Collier til NA24.

Hollup peker på at kjøpet priser Codian til ti ganger omsetningen, mens Tandberg prises til 4,5 gangern. Selv om det fremstår litt dyrt, mener ABG-analytikeren at det er et klokt valg.

- Strategisk klokt

- Strategisk er det et klokt valg. Codian gjør det veldig bra i et område der Tandberg har lagget litt, sier Hollup til NA24.

- Prisen er i utgangspunktet høy, men samtidig virker kjøpet strategisk fornuftig, sier Ole Jørgen Rød i First Securities til NA24 iMarkedet.

- Mulig å forsvare prisen

Analytikeren mener det er mulig å lage senarier hvor de greit kan klare å forsvare prisen.

- Tandberg kjøper mest kompetanse for å adressere et marked som sansynligvis vil vokse betydelig fremover, sier Rød som mener at Tandberg kan få et boost hvis de klarer å kjøre Codians produkter inn i sitt eget markedsføringsapperat.

First-analytikeren regner det som sikkert at han vil beholde kjøpsanbefalingen, men vil regne litt før han vil se på kursmålet. I forkant av kjøpet har First et kursmål på 180 kroner.

God jobb

Kjøpet er det første til den unge konsernsjefen Fredrik Halvorsen. Hallgeir Hollup i ABG Sundal Collier mener at Halvorsen og resten av ledelsen har gjort en god jobb og peker på hva de har levert av kvartalstall det siste året.

Fredrik Halvorsen ble forfremmet til førersetet i Tandberg etter at Alexander Miller måtte gå etter svake resultater. Halvorsen hadde da kun jobbet noen få måneder i Tandberg. Tidligere har han vært i prestisje selskapet McKinsey.

Analytikeren tror nok at Tandberg har nok cash på bok til å betale kontantandelen i budet, og mener at aksjene som vil utstedes ikke vil ha stor innvirkning på Tandberg. Tilbakekjøpsprogrammet av egne kan riktignok bli stanset.

Hallgeir Hollum har en kjøpsanbefaling på Tandberg med et kursmål på 150 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere