RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Strauss-Kahn tiltales for hallikvirksomhet

Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar
Den tidligere sjefen for det internasjonale pengefondet IMF Dominique Strauss-Kahn (bildet) vil trolig inngå forlik med stuepiken som anklager ham for seksuelle overgrep på et hotell i New York. Strauss-Kahns advokater skulle mandag møte advokater for Nafissatou Diallo ved en domstol i byen. Det har vært antydet at Diallo vil få utbetalt en erstatning på seks millioner dollar Foto: Allan TANNENBAUM (Afp)
Sist oppdatert:
Den tidligere IMF-sjefen Dominique Strauss-Kahn blir tiltalt for hallikvirksomhet, opplyser påtalemyndigheten i Frankrike.

Strauss-Kahn (64) og tolv andre må i retten og svare for anklager om prostitusjon som skal ha foregått på et hotell i Lille. Det opplyste forhørsdommere i byen fredag.

Den tidligere sjefen for Det internasjonale pengefondet (IMF) har tidligere innrømmet å ha deltatt på sexfester som skal være knyttet til anklagene om hallikvirksomhet.

Etterforskerne i saken har forsøkt å avdekke om Strauss-Kahn var en av arrangørene av festene, hvor prostituerte deltok.

Uventet

Beslutningen om å tiltale Strauss-Kahn var uventet, siden påtalemyndigheten i juni anbefalte at anklagene mot ham burde droppes.

Forhørsdommere i Lille bestemte fredag likevel at han skal stilles for retten. Påtalemyndigheten har fortsatt mulighet til å anke beslutningen, men i det franske rettsvesenet kan forhørsdommere overstyre påtalemyndighetens anbefalinger om når det skal tas ut tiltale.

Strauss-Kahn nekter straffskyld og hevder at han ikke visste at noen av kvinnene på sexfestene var prostituerte.

– Vi sender en person i retten uten grunn, sier Henri Leclerc, en av 64-åringens advokater.

Anklaget for overgrep

Dominique Strauss-Kahn er tidligere fransk finansminister, og han ledet IMF fram til han ble tiltalt for seksuelle overgrep mot en hotellansatt i New York i 2011. Straffesaken ble senere henlagt, men stuepiken Nafissatou Diallo gikk til sivilt søksmål og skal ha fått en betydelig pengesum av Strauss-Kahn da partene inngikk forlik.

Før skandalen som gjorde at Strauss-Kahn måtte trekke seg som IMF-sjef, ble det antatt at han hadde gode sjanser til å etterfølge Nicolas Sarkozy som Frankrikes president.

Forhørsdommerne i Lille vil tiltale 64-åringen for «hallikvirksomhet under skjerpede omstendigheter som medlem av en gruppe». I fransk rett er hallikvirksomhet et vidt begrep som omfatter medvirkning og oppfordring til prostitusjon. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere