RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Støre malte huset til halv pris

Sist oppdatert:
Ingen norske malere kan ta så lite, sier flere malermestere.

RIS (Nettavisen): Styrtrike Jonas Gahr Støre høster massiv kritikk for å ha brukt polske håndverkere til å male huset sitt på Oslos beste vestkant.

Ap-lederen og statsministerkandidaten brukte et polsk NUF-firma da han malte huset sitt sommeren 2011. 

Betalte til polsk konto

Prisen Støre betalte skal også være langt under markedspris norske malermestere tar for en slik jobb.

I tillegg skrev han et anbefalingsbrev til den polske håndverkeren, som kun jobbet i Norge noen måneder, som han også har undertegnet.

Malerbedriften omtaler seg som «malermester», til tross for at den ikke har mesterbrev. Virksomheten er heller ikke MVA-registrert, men har likevel tatt betalt for dette.

Ap-lederen betalte 62.500 kroner inkludert MVA til en polsk bank.

Les også: Støre viste Nettavisen sitt maleregnskap

Umulig for et norsk firma å tilby

Det er imidlertid først nå at saken har blitt kjent og Støre har vært veldig unnvikende i sine svar.

Ap-toppen påstår imidlertid at han ikke har fått noen rabatt eller har betalt svart, men saken får norske malermestere til å se rødt.

– Det er ikke mulig for et norsk firma å tilby denne prisen. Vi skulle hatt rundt 100.000 pluss moms for denne jobben. Han har betalt bortimot halv pris, sier malermester Bjørn S. Nielsen i Bjørn S. Nielsen & Sønner til Nettavisen.

Får færre oppdrag blant rike

Daglig leder Ander Strand i Oslo Malermesterforretning er enig, men han synes det er nesten verre at Støre anbefaler polske håndverkere.

– Det er vanskelig for oss å konkurrere på dette prisnivået. De opererer med priser som er 40 til 50 prosent lavere enn det vi vil kunne klare å levere, sier Strand.

Les Gunnar Stavrums blogg: Skinnhellig av Støre

De to malermesterne forteller at de stadig sjeldnere får oppdrag på vestkanten i Oslo. Også flere andre malermestere Nettavisen har snakket med ser samme trend.

 – Vi må også tenke på sikkerhet og våre arbeidere. Vi kan ikke bare stå på en stige og male, sier Rune Nielsen Bjørn S. Nielsen & Sønner.

Se ekspertenes reaksjon i video øverst i saken!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere