*Nettavisen* Nyheter.

- Striden om EUs budsjett for 2013 løst

Brussel (NTB-Ritzau): Den bitre striden om EUs budsjett for neste år ser ut til å være løst med en enighet om hvordan årets budsjettsprekk skal sparkles.

29.11.12 17:50

Forhandlere fra EUs medlemsland, EU-parlamentet og EU-kommisjonen har ifølge det danske nyhetsbyrået Ritzau inngått et foreløpig forlik som i løpet av de kommende dagene skal godkjennes i de respektive medlemslandene.

Tautrekkingen om neste års budsjett har vært seig. Forhandlingene er blitt brutt og i perioder boikottet, men nå skal man altså ha blitt enige om et kompromiss.

Det går ut på at rundt 45 milliarder av budsjettsprekken på 66 milliarder kroner på årets budsjett skal betales nå. Resten blir enten videreført til neste år eller funnet på annet vis, melder Ritzau. Det er mindre enn det som EU-parlamentet har krevd, men betydelig mer enn det medlemslandene til nå har villet gå med på.

Etter at avtalen om restbeløpet for i år var i havn, skal resten av forhandlingene om neste års budsjett på rundt 1.000 milliarder kroner gått relativt greit. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.