RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Større krav på denne skolen

(Privat)
Sist oppdatert:
24 år gamle Sarah Hjorthol studerer motejournalistikk i England.

(SIDE2): Anbefaler andre å studere i utlandet.

Eneste nordmann i klassen
24 år gamle Sarah Hjorthol studerer «Writing Fashion and Culture» på Southampton Solent University. Skolen ligger bare en times togreise fra London og her går det totalt 17 000 studenter. Omtrent tohundre av studentene er fra Norge.

- I klassen min går det 80 jenter, men vi er delt opp i fire semestergrupper på rundt 20 elever hver. Jeg er den eneste norske studenten som studerer motestudiene på denne skolen, sier Sarah til Side2.

- Grunnen for at jeg dro hit er fordi jeg ville fullføre bachelorgraden min og det kunne jeg få til med dette studiet.

I løpet av dette halvåret skal klassen ha tre ulike fag der de blant annet lærer om hvordan man bygger opp en businessplan i magasinverdenen og hvordan man arbeider som freelancer i ulike type motemagasiner.

Forrige semester lærte elevene blant annet om hvordan hvordan det er å jobbe i et motemagasin, samt hvordan man skriver og publiserer ting på nett, både som blogger og journalist.

Les også:

Krevende
Studenten sier at hun tilbringer mye tid med studiene. Flere dager i uken sitter Sarah på biblioteket fra morgen til kveld.

- Jeg merker at presset er større og kravene er høyere på denne skolen, men forhåpentligvis vil alt det harde arbeidet lønne seg den dagen jeg skal søke jobb, sier Sarah - som tidligere studerte journalistikk ved Norges Kreative Fagskole.

- Jeg ser ikke noen ulemper med å studere her siden jeg liker det jeg studerer. Det å ikke kunne skrive på norsk var litt vanskelig i begynnelsen. Man tror det er verre enn hva det er, men du kommer fort inn i det.

Sarah forteller at studentene også har noe som kalles «Major Project». Dette er det som kan kalles bacheloroppgave på norsk.

- Denne oppgaven må vi jobbe med på egenhånd utenom fagene. Vi har to innleveringer i hvert fag og disse oppgavene skal skrives på «Harvard-metoden» så man må referere ganske mye, forteller 24-åringen.

Hvilke yrker passer du best til? Ta testen her.

Drar til Paris
Selv om man reiser til utlandet for å studere så har man tid til andre aktiviteter også. På fritiden forteller Sarah at hun og vennene drar ut på byen, lager middager sammen, går på kino og konserter.

- I februar skal vi ta toget over til Paris, det tar bare to timer. Det tar bare en time med toget til London også, så vi kjeder oss ikke, sier hun.

Sarah forteller at hun får et stipend og lån fra Lånekassen som skal dekke husleie og skole.

- Jeg bor sammen med en venninne i en leilighet. Ting koster ikke like mye her i England i forhold til hjemme, så vi lever ganske godt.

Følg Side2 på Facebook - klikk her!

Opplevelse for livet
Utenlandsstudenten skal være i Southampton frem til mai. Hun har hatt mange besøk siden hun flyttet til England i september i fjor. Det er heller ikke lang vei hjem om hjemlengselen skulle bli for stor.

- Flytiden er kort og det koster ikke all verdens å reise hjem til Norge om man savner de hjemme. Ellers så har jeg hatt masse besøk på den korte tiden jeg har vært her, sier hun.

Etter at Sarah har fullført bachelorgraden i Southampton tenker 24-åringen å søke seg videre på skole i L.A. eller så skal hun prøve å søke seg jobb i Oslo. 24-åringen vil absolutt anbefale andre å studere i utlandet.

- Dette er en opplevelse for livet. Du lærer masse og du får oppleve det å bo i et annet land. Jeg har blitt kjent med mange fantastiske mennesker, noe jeg ikke ville ha vært foruten, sier Sarah til Side2.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere