RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Større sjanse for hvit jul

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Årets jul kan bli hvit i hele landet. Sjekk været hos deg.

SUPERSØK:Været 700.000 steder - NÅ
NYTTIG:Været på mobil

Det har generelt vært kjøligere i høst enn i fjor høst, og det kan bety at sjansen for hvit jul er større i år.

- Hvis det fortsetter i samme trenden som nå, så øker sjansen for en hvit jul. Det er større sjanse i år enn i fjor, men jeg kan ikke love noe, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weather Center til Nettavisen.

Mildt vær i sikte
Onsdag blir det mildt i hele landet, men det blir gradvis kjøligere nærmere helgen.

Sørlandet får skyet vær og litt regn onsdag. Nedbøren kommer som snø over 1500-1700 meter. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men det blir frisk bris til liten kuling på kysten. Det blir minkende vind vest for Lindesnes utover dagen. Det blir betydelig mildere.

Østlandet blir det skyet vær og snø som går over til regn onsdag. Det blir fare for underkjølt regn om morgenen og om formiddagen, og da særlig nord for Oslo. Vinden vil blåse sørlig bris, men det blir frisk bris på kysten. Her blir det også betydelig mildere.

Hvor blir det mest snø de neste dagene?

- Det kommer mye nedbør, men det blir såpass mildt at det kommer som regn. I nordlige deler på Østlandet vil det komme som snø, men ellers må man over 1500 meter for å få snø på Sør- og Østlandet, sier meteorologen.

Vestlandet får skyet vær og regn onsdag. Nedbøren kommer som snø over 1500-1700 meter. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men det blir liten kuling på kysten, men den minker gradvis utover dagen. Nær Stad blir det stiv kuling om morgenen. Temperaturen stiger betydelig.

Nedbøren kommer som regn helt nord til Nordland. Sjansene for snø øker nærmere helgen.

Onsdag får fjelltraktene i Sør-Norge skyet vær med snø som går over til regn under 1500-1700 meter. Det blir fare for underkjølt regn. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men det blir liten kuling i utsatte strøk. Det blir mildere.

- Jeg tror det er gode forhold i skibakken, og i fjellet vil ikke det milde været gjøre det store utslaget, sier meteorolog Håvik Korneliussen.

Sjekk skiføret hos deg her.

Snø og vind i nord
Nord-Norge får snø og regn onsdag. I Longyearbyen og Nordland vil det blåse godt.

Longyearbyen får skyet vær og snø onsdag. Vinden vil blåse østlig bris, men det blir stiv til sterk kuling utsatte steder. Fra om ettermiddagen blir det gradvis minkende til bris. Temperaturen stiger litt.

Finnmarksvidda og i grensetraktene blir det skyet vær onsdag, og fra om ettermiddagen blir det litt snø. Ellers i Finnmark blir det lett- til halvskyet oppholdsvær, men det blir tilskyende utover ettermiddagen.

I Finnmark vil vinden blåse sørlig bris, men fra om ettermiddagen blir det økende til liten kuling i utsatte fjordstrøk, og stiv kuling til kvelden. Det blir uendret eller litt lavere temperatur.

Troms får halvskyet oppholdsvær først på dagen onsdag, men det blir gradvis tilskyende fra sør. Fra om ettermiddagen blir det litt snø, og til kvelden blir det muligheter for sludd på kysten. Vinden vil blåse sørøstlig bris, men fra om ettermiddagen blir det liten til stiv kuling i utsatte strøk. Temperaturen stiger gradvis utover dagen.

Nordland får skyet vær og snø, som gradvis går over til regn under 800-1000 meter. Vinden vil blåse sørøstlig bris, men på Helgeland og Salten blir det stiv kuling utsatte steder. I perioder blir det opp mot sterk kuling, men liten kuling i Lofoten og Vesterålen. Det blir gradvis mildere.

- I Nordland kan det blåse ganske kraftig fra sørøst onsdag, og det er ikke så ofte det blåser så sterkt fra den retningen. Det betyr at områder som vanligvis ikke har så sterk vind kommer til å få det, sier meteorologen.

Midt-Norge får skyet vær og snø som går over til regn onsdag. Det blir fare for underkjølt regn, særlig i indre strøk. Fra om ettermiddagen blir det kun spredte byger. Vinden vil blåse sørvestlig bris, men det blir sørøstlig liten kuling utsatte steder i Trøndelag første del av dagen. På Sunnmørskysten blir det stiv kuling om morgenen. Det blir betydelig mildere, og da særlig i Trøndelag.

HER SØKER DU PÅ VÆRET AKKURAT DER DU BOR

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere