RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Studenter under fattiggrensa

Sist oppdatert:
Halvparten av norske studenter må jobbe ved siden av for å få hjulene til å gå rundt.

Statistisk Sentralbyrå offentliggjorde torsdag levekårsundersøkelsen for studenter for 2005.

Blant annet viser undersøkelsen at halvparten av norske studenter jobber ved siden av studiet på grunn av at studiestøtten ikke strekker til.

Ikke tatt seriøst
- At over halvparten av studentene jobber utenom studiene overrasker ikke. Vi lever under fattigdomsgrensa, og blir ikke tatt seriøst, sier Jens Maseng, leder i Norsk Studentunion i en pressemelding.

- Høyt utdanningsnivå i befolkningen er en nødvendighet for å realisere kunnskapsnasjonen. At flertallet av studentene jobber utenom studiene viser at vi er ikke bare lærings- men også arbeidsdyktige. Men kravene våre blir ikke tatt på alvor, sier han videre.

Helger og kvelder
Den vanligste årsaken til at studenter jobber ved siden av studiene er ifølge undersøkelsen at støtten fra Lånekassen ikke strekker til. Å jobbe i helgene var den mest vanlige arbeidsformen for studenter i 2005. 74 prosent av studentene med arbeid, jobbet i helgene, mens 59 prosent jobbet kvelds- eller nattetid på hverdager.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere