RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Styr unna pirat-blekk

Uorginalt blekk til fotoskrivere er billig, men holdbarheten er elendig viser en ny undersøkelse.

Den velrenommerte organisasjonen Wilhelm Imaging Research (WIR) har på oppdrag fra HP undersøkt kvaliteten på originalt blekk, opp mot kvaliteten billig refill-blekk, melder IDG.se.

Anbefaler eget produkt
Alle de store produsentene av fotoskrivere anbefaler sitt eget blekk, og hevder at kvaliteten på såkalt refill-blekk er elendig. Mange har likevel stilt seg spørsmålet hvor troverdig en slik påstand er, siden mange produsenter faktisk subsidierer selve skriverne for så å selge dyrt blekk.

Undersøkelsene til WIR kan tyde på at produsentene definitivt har et poeng. Det dårligste refill-blekket sammen med den samme produsentens eget fotopapir klarte bare å holde fargene et par måneder før de begynte å falme.

Selv det beste er dårlig
Den beste refill-produsenten holdt med eget papir i rundt ett år.

Ble HPs eget fotopapir benyttet sammen med den samme produsenten ble resultatet noe bedre. I fire år holdt HPs papir og det beste refill-blekket.

Det var likevel ikke i nærheten av kvaliteten til HPs originalblekk og HPs eget papir. Ifølge testen skulle denne kombinasjonen holde 73 år.

Uegnet refill-blekk
- Basert på resultatene i undersøkelsen anser vi alle refill-blekkpatroner for å ha så dårlig holdbarhet at det enkelt og greit er uegnet for å skrive ut fotografier, sier forskningssjef Henry Wilhelm i WIR.

WIR har ikke testet hvordan holdbarheten er på HPs blekk med konkurrentenes eget papir.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere