*Nettavisen* Nyheter.

- Styrer dette kvinners sexlyst?

Foto: (Crestock)

Kvinner med et visst testosteronnivå tar flere sjanser og har mer lyst på sex.

(SIDE2:) En tidligere undersøkelse gjort av University of British Columbia viser at menn og kvinner ofte tilnærmer seg sex ulikt.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Ulike veier til sex
Undersøkelsen fant at menn ofte følte lyst, noe som ledet dem til å ha sex, mens kvinner var mer nøytrale. De hadde sex for å sparke i gang begjæret.

Men en ny undersøkelse mener at enkelte kvinner føler et større og mer umiddelbart begjær enn andre kvinner. Undersøkelsen, gjort av biologer, mener at dette henger sammen med kvinnens nivå av testosteron. Dess høyere testosteronnivå, til mer ambisiøse er de også på andre områder, skriver The Daily Mail. Alle kvinner har testosteron, de har bare så uendelig mye mindre av det enn menn.

LES OGSÅ:Blir menns sexlyst mindre?

Men her finnes altså variasjoner hos kvinnen.

Den amerikanske undersøkelsen, foretatt ved University of Chicago, målt testosteronnivået i 500 kvinner og menn. Deretter ble de bedt om å spille et dataspill som målte deres evne til å ta risiko.

Mer sammensatt
Psykologer mener imidlertid at bildet er langt mer sammensatt enn som så, og at både menns og kvinners sexlyst like mye har med selvbilde, opplevelser, partner eller seksuell historie å gjøre.

I 2007 ble et testosteronplaster lansert som «den nye viagraen» for kvinner. The Guardian kunne imidlertid slå fast i en artikkel i mars i år at resultatene hadde uteblitt.

Plasteret ble i lansert for at kvinner som kom i overgangsalderen, enten på grunn av en operasjon eller naturlig, ikke skulle miste sin libido.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag