RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Styrte torpedoer fra fengselet

Foto: Rune Johansen (Bergensavisen)
Politiet mener at en 30-årig soningsfange var oppdragsgiver for et torpedooppdrag som er koblet til en tidligere lederskikkelse i Hells Angels i Bergen.

3. april i år gikk politiet til razzia mot HAs lokaler i Helldalen, skriver Bergensavisen.

Bakgrunnen var at en 37 år gammel tidligere HA-topp og en 47-åring var pågrepet og siktet for å ha forsøkt å presse en mann i Sunnhordland for 200 000 kroner.

- Ikke rive ut ryggraden
Mannen var ikke hjemme, men en slektning som åpnet døren fikk denne beskjeden: «Vi kommer ikke til å rive ut ryggraden på ham».

Politiadvokat Sylvia Myklebust ved Hordaland politidistrikt bekrefter overfor BA at de har siktet en mann i 30-årsalderen som oppdragsgiver for pengeinnkrevingen.

Mannen soner en dom ved et fengsel på Østlandet og har derfor ikke vært fremstilt for varetektsfengsling.

Etter det BA får opplyst er den 30-årige bergenseren selv ikke medlem av Hells Angels.

I 2008 ble han dømt til ti års fengsel for å ha stått bak planleggingen av innførsel av 16,7 kilo amfetamin fra Nederland. Fire andre menn ble dømt til lange fengselsstraffer.

Også den gang skal 30-åringen ha gjort seg skyldig i alvorlig kriminalitet mens han sonet en dom i Bergen fengsel.

Politiet etterforsker fortsatt torpedo-saken og har tatt beslag i blant annet en datamaskin som den påståtte bakmannen skal ha benyttet.

Beslag for retten
Mannens forsvarer, advokat John Christian Elden, har bestridt at politiet kan gå gjennom beslaget, og onsdag ble saken brakt inn for Bergen tingrett.

- Loven tillater ikke at politiet går gjennom en datamaskin når det ligger post fra lege og advokat på den. Da må retten gå gjennom maskinen, sier Elden til BA.

Nekter straffskyld
30-åringen nekter samtidig straffskyld.

- I likhet med han som er siktet for forsøket på tvang, nekter min klient for at de kjenner hverandre. Han nekter også selv for å ha medvirket til tvang, sier Elden.

Saken mot de tre mennene er fortsatt ikke ferdig etterforsket.

- Etterforskningen har stått stille i påvente av en rettslig kjennelse i forbindelse med beslaget, sier politiadvokat Myklebust.

Les flere saker i Bergensavisen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere